Dauwpop
Tickets
26-27 mei 2022
Nederland
Hellendoorn, Nederland

Festileaks Tipt: 8 festival must-haves voor Dauwpop 2022

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dauwpop 2022 staat voor de deur! Heeft de inpakstress al toegeslagen? Of weet je misschien nog helemaal niet wat je mee moet nemen? We schieten te hulp. Deze 8 must-haves zijn absoluut onmisbaar op het festival in Hellendoorn.

In onze handige Dauwpop Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop. Deze 8 items maken jouw Dauwpop-weekend nóg relaxter.

1) 2-persoons Fresh & Black-tent

Vergeet het zeulen met die grote ronde schijf en die lastige circusact om je tentje weer op te vouwen. Onze grote vrienden van Decathlon hebben iets nieuws bedacht: een fonkelnagelnieuw systeem waarmee je jouw tent binnen no-time opzet en weer opruimt. Én hij past zo weer in je backpack. Met zo’n solide begin van je kampeerweekend heb je gegarandeerd zin om op Dauwpop de tent af te breken!

2) Poncho

De weergoden zijn ons al een tijdje gunstig gezind. De maand Mei is tot nu toe behoorlijk zonnig. Hoewel er natuurlijk niets zo wispelturig is als het Nederlandse festivalweer, lijkt het erop dat Dauwpop overwegend droog en aangenaam gaat verlopen. Toch hangt er een enkele bui in de lucht en dan biedt een goede, herbruikbare poncho op de Dauwpop paklijst natuurlijk uitkomst.

3) Een insectentoolkit

Dauwpop vindt plaats in een wonderschoon bos. Je kunt er verdwalen tussen de hoge bomen en raven op het kietelende Overijsselse gras. Toch zijn het niet alleen de festivalbezoekers die er graag vertoeven: ook teken, (processie)rupsen en andere onderkruipsels liggen op de loer. Daarom is een tekentang of een verkoelend zalfje bij insectenbeten geen overbodige luxe.

4) Een waterverstuiver

Als het zonnetje doorbreekt rond Hemelvaart dan weet je: het wordt puffen geblazen. Een waterverstuiver zorgt dan voor een verkwikkende regen van H2O-pareltjes. En, als je het dan toch over Hemelvaartstradities hebt: met een waterverstuiver zorg je in elk geval voor voldoende dauw op het grasveld, zodat je naar hartenlust kunt dauwtrappen!

5) Een compacte backpack

Het ligt niet bepaald naast de deur hè, dat Hellendoorn? Hoewel veel bezoekers uit de regio komen (en soms zelfs gewoon op de fiets arriveren) is het voor veel campinggasten een behoorlijk eindje buffelen. Ons Dauwpop-devies luidt dan ook: travel light! Zeker als je veroordeeld bent tot een reis met het openbaar vervoer kun je maar beter besparen op onnodige kilo’s. Heb je je festivalgardarobe compleet? Dan zorgt deze compacte backpack er in elk geval voor dat je zonder al te veel striemen op je handen op je eindbestemming aankomt.

bol.com spel

6) Een (drank)spelletje

Dauwpop duurt dit jaar voor het eerst twee dagen. Veel fanatieke festivalbezoekers zullen dus ook overnachten op de festivalcamping. Voor zover bekend duurt het reguliere programma echter tot 23:00 uur. Ook is er geen officiële afterparty op de camping. Meer dan voldoende tijd om jezelf te vermaken dus! Met een tof drankspelletje kan dat alleen nog maar goed fout gaan.

7) Een bluetooth speaker

En als je dan met je vrienden bij het kampement nog even een laatste afzakkertje doet, dan is een achtergrondmuziekje wel zo lekker. Zwengel een Bluetooth speakertje aan en kom alvast in de stemming voor Editors of duik in ‘De Diepte’ met S10. Wedden dat die Dauwpop-nacht voorbij vliegt?

8) Gehoorbescherming

Als het scharnier van je deur piept, dan smeer je er WD40 tussen en is het opgelost. Als je oren piepen, dan ben je eigenlijk gewoon lichtelijk het haasje en is er geen oorsmeer meer dat daaraan helpt. Daarom is goede gehoorbescherming voor een festival essentieel. De partyplugs van Alpine zijn betaalbare, maar goede oordoppen die je makkelijk aan je sleutelbos kunt meenemen. Voor de jongere Dauwpop-bezoeker is een coole Muffy ook een goede oplossing.

Dauwpop Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 8 must-haves? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Dauwpop 2022!

Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy