Festivalproof schoenen: deze schoenen draag je naar een festival

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Eindelijk kunnen festivals weer doorgaan. Door de coronacrisis heeft de festivalwereld bijna twee jaar stilgelegen. Nu we in 2022 al een paar festivals hebben gehad, ziet het er rooskleurig uit voor de zomerfestivals.

Misschien is het weer even wennen om naar een festival te gaan of ben je het toch vergeten welke schoenen het fijnst zijn om een dag of meerdere dagen op te dansen, lopen en hossen. No worries: in dit artikel lees je meer over festivalproof schoenen die comfortabel zitten en er trendy uitzien zoals sneakers en heren chelsea boots.

Sneakers zijn altijd een goed idee voor een festival

Waar je uiteraard altijd goed mee zit, zijn sneakers. Sneakers zitten heerlijk, zien er te gek uit én je kunt er de hele dag op lopen. Daarbij is er voor iedere smaak en voor iedere outfit wel een passende sneaker te koop. Wat ook prettig is, is dat het niet uitmaakt naar wat voor een festival je gaat. Kaartjes voor Lowlands? Sneakers zijn dé schoenen waar je een heel weekend op kunt feesten. Dagje naar een bevrijdingsfestival? Ook dan kun je prima een dag rondlopen op een paar sneakers. De laatste jaren zien we veel chunky sneakers in de (online) etalage staan. Chunky sneakers zijn grotere sportschoenen met een opvallend uiterlijk. Ga voor een mooi paar witte sneakers of kies juist voor een zomers kleurtje.

Classy schoenen voor festivallook: chelsea boots

Hoe heerlijk sneakers ook zitten; niet iedereen is er fan van. Veel mensen vinden het ook juist fijn om een meer classy schoen toe te voegen aan hun festivallook. Daarvoor zijn de dames of heren chelsea boots de ideale schoen. Dit tijdloze én klassieke schoeisel is sinds The Beatles en de britpop niet meer weg te denken uit de hedendaagse fashion. Chelsea boots staan perfect onder een skinny jeans en een toffe houthakkersblouse, maar kunnen ook heel goed bij een lieflijk jurkje met een spijkerjack of leren jas. Ga je ook nog eens voor een goed merk dan kun je er niet alleen dagenlang op lopen en dansen, maar met de juiste verzorging zelfs jarenlang van genieten. Heren chelsea boots shop je bijvoorbeeld bij SuperSales, dé webshop voor je hele festivallook.

Vans en Converse schoenen blijven tijdloos

Ben je niet zo van de sneakers maar ook niet zo van de klassieke chelsea boots? Dat geeft niks; er is alsnog genoeg keuze wanneer het om een goede festivalschoen gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwetse Converse Allstars schoen? Deze hippe schoenen zijn tijdloos en goed te matchen onder zowel een casual als meer feestelijke look. Het grote voordeel is dat ze oorspronkelijk gemaakt zijn als basketbalschoen en daarom ontzettend lekker lopen. Daar kun je zeker wel een lang weekend op doorgaan. Ook de schoenen van Vans zitten perfect voor een festivalweekend. Ga het liefst voor een paar met een dikkere zool zodat je extra ondersteuning hebt tijdens het dansen en feesten. Ze zijn net als de dames en heren chelsea boots tijdloos en kunnen jaren mee wanneer je ze de juiste verzorging geeft.