Festileaks tipt: 10 Pinkpop paklijst musthaves

Photo: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop 2022 staat voor de deur! Heeft bij jou de inpakstress al toegeslagen? Heb je alles al in huis, of weet je misschien nog niet wat je precies mee moet nemen? Festileaks schiet te hulp. Deze 10 Pinkpop paklijst musthaves zijn absoluut onmisbaar op de 51e editie van het Limburgse festival.

In onze handige Pinkpop Paklijst vind je echt alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop.

Ieders portemonnee heeft wel eens betere tijden gekend, dus besparingstips om deze festivalzomer door te komen zijn ook zeker niet aan dovemansoren gericht. Deze 10 items in het bijzonder maken jouw Pinkpop-weekend nóg relaxter en hopelijk wat goedkoper.

Pinkpop paklijst musthaves

1. Een stevige waterzak of bidon

Goed hydrateren kun je leren! Water is essentieel, zeker op een festival met aangekondigde tropische temperaturen. Op Pinkpop 2022 heb je gelukkig altijd gratis water, dus neem vooral een hervulbare waterzak mee. Je kunt natuurlijk ook je beker vasthouden en navullen met een verfrissend Limburgs mineraalwatertje, maar het is toch veel handiger deze aan je broek, riem of tas te klikken? Als je ‘m leeg hebt gedronken, merk je niet eens dat je deze meedraagt.

Let op! Op het festivalterrein van Pinkpop mag je een waterzak tot max. 400 ml meenemen!

heuptasje bol.com

2. Een fannypack voor je kostbare muntjes

Het is bekend dat je bij grote festivals geen grote rugzak meer mee mag nemen op het terrein. Maar een loshangend tasje of alles in je broek- of jaszak is het ook net niet helemaal. Met een heuptasje kun je springen, rennen en je kunt er je munten, telefoon en poncho in kwijt. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een minder opvallende kleur, maar we zijn dit weekend niet voor niets op Pinkpop!

Pinkpop paklijst musthaves

3. Een goede powerbank

Het is nooit fijn als je telefoon leeg raakt. Maar zeker niet als je op een festival bent, waar je ook de Pinkpop-app wil bekijken en je vrienden terug wilt vinden. Zorg daarom altijd voor een opgelade telefoon met een goede powerbank. Als je een kleine investering doet weet je wel zeker dat je het hele Pinkpop weekend (en de rest van de festivalzomer) van kunt profiteren. Ga voor een model met meerdere poorten, dan help je gelijk je vrienden!

pinkpop paklijst musthaves

4. Een gezellig en zacht festivalkleedje

Je kunt natuurlijk op het gras of je vest gaan zitten, maar dat zit nooit zo heerlijk als een zacht festivalkleedje. Deze kun je ook makkelijk oprollen en zo met handvat overal mee naartoe nemen. Een kleedje is ook erg handig tegen ongedierte, zoals de dreigende processierups. Ga voor optimaal comfort tussen de optredens in en neem zo’n prachtig kleedje mee!

pinkpop musthaves

5. Een warme trui

Natuurlijk wordt het dit weekend prachtig festivalweer! Maar ’s avonds kan het wel snel afkoelen. Zorg daarom altijd voor een warme hoodie of sweater. Bij Festileaks hebben we ze met speciale festivalkreten. Zo weet je altijd dat je vrienden linksvoor staan of dat je recordhouder pleuristent invouwen bent. Misschien wel de belangrijkste op de lijst van Pinkpop paklijst musthaves.

Pinkpop paklijst musthaves

6. Een herbruikbare poncho

Zoals gezegd gaan we dit weekend voor tropische temperaturen. Maar wat wel bij een tropisch klimaat hoort is kans op een aardige regenbui. Zorg naast een warme trui voor ’s avonds dus ook voor een waterdichte poncho. We houden van duurzaam, dus ga voor een waterdichte poncho die je meerdere heel vaak kunt gebruiken. Weegt niks en neemt amper ruimte in, en het kan in Nederland altijd van pas komen!

via GIPHY

7. Hooikoorts medicijnen

Als je in deze maanden last hebt van die vervelende graspollen, doe je er niet verkeerd aan om de juiste hooikoorts medicijnen of neusspray mee te nemen. Deze maand staat alles in volle bloei, waardoor je extra last kan hebben. Heb je zelf geen last van hooikoorts maar heb je wel allergische vrienden? Geef ze dan deze gratis tip mee!

kampeertent

8. De allernieuwste snelle pop-up tent

Vergeet het zeulen met die grote ronde schijf en die lastige circusact om je tentje weer op te vouwen. Onze grote vrienden van Decathlon hebben iets nieuws bedacht: een fonkelnagelnieuw systeem waarmee je jouw tent binnen no-time opzet en weer opruimt. Én hij past zo weer in je backpack. Met zo’n solide begin van je kampeerweekend heb je gegarandeerd zin om op BKS de tent af te breken!

Pinkpop paklijst musthaves

9. Spelletjes voor op de camping

Je brengt niet alle tijd van het Pinkpop weekend door op het festivalterrein. Als je ’s ochtends of ’s avonds laat nog energie hebt is het tijd voor een leuk spelletje! Kies wel iets uit waarbij je vrienden blijven lachen. Het zou toch zonde zijn als je ruzie krijgt door een onschuldig spelletje.

jan smeets
Photo: Kamiel Scholten

10. Altijd blijven smeren

Zoals Jan Smeets het al jarenlang tegen alle Pinkpop-bezoekers zegt, goed smeren! Met het voorspelde tropische zonnetje is het belangrijk dat je je goed blijft insmeren. De UV-straling doet haar ding, waardoor je sneller kan verbanden dan je denkt! Neem een kleine anti-zonnebrand mee in je heuptasje, zo kun je naar Jan blijven luisteren.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.