6 items om niet te vergeten naar een meerdaags festival

Het festivalseizoen is in volle gang! Zeker bij een meerdaags festival is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke spullen bij je hebt. Maar wat moet je eigenlijk allemaal meenemen naar een festival waar je ook overnacht? Je leest het hier.

Kleding voor bij alle weersomstandigheden

Natuurlijk kijk je naar het weerbericht voor vertrek, maar je weet uiteindelijk nooit helemaal zeker wat het weer gaat doen. Neem daarom zowel luchtige kleding mee als warme kleding, zodat je met laagjes kunt werken. Je kunt dan makkelijk kleding uittrekken als het warm is en aandoen als het frisser is.

Vergeet ook geen regenjas of poncho mee te nemen voor als het weer ineens omslaat. Pak ook verschillende soorten schoenen in. Luchtige slippers of open schoenen als het warm is en dichte schoenen of kaplaarzen als het regent.

Zwemkleding

Bij sommige festivals is er de mogelijkheid om te zwemmen. Paaspop heeft bijvoorbeeld een subtropisch zwemparadijs op de camping. Vergeet daarom je badpak, bikini of zwembroek niet in te pakken als je zo’n festival bezoekt. Het is namelijk heerlijk om op warme dagen tussen de concerten door een verfrissende duik te nemen. Kies voor een trendy bikini of badpak. Mannen doen het deze festivalzomer goed met aansluitende zwemshorts, bijvoorbeeld een zwembroek van Adidas.

Kampeerspullen

Kampeerspullen zijn onmisbaar tijdens een meerdaags festival. Ga jij ook overnachten? Zorg dan voor een waterafstotende,- of dichte tent, een slaapzak, kussen en een luchtbed. Denk ook aan een luchtpomp en een plaksetje voor als het luchtbed onverhoopt lek gaat. Neem ook wasknijpers of een waslijndraad mee zodat je natte kleding uit kunt hangen om te drogen.

Pak ook een kooktoestel, kookgerei, bestek en een koelbox in zodat je tijdens en na het festival wat kunt eten en je drankjes lekker koel blijven. Met een opklapbare campingstoel- en campingtafel zit je comfortabel tijdens het eten. Ook handig, een koffiezetapparaat of percolator. Met een goede kop koffie ben je ‘s morgens meteen wakker en kun je er de hele dag tegenaan.

Oordoppen

Op een festival heb je al snel te maken met harde muziek. Investeer daarom altijd in oordoppen waarmee jij jouw gehoor beschermt tegen harde geluiden. Want zeker als je dichtbij de geluidsboxen staat, loop jij extra risico op gehoorschade. Tip: gebruik geen doppen van schuim, maar speciale filteroordoppen. Deze beschermen je oren tegen harde geluiden, maar je kunt nog wel van de muziek genieten!

EHBO-kit

Een kleine EHBO-set met pleisters en een tekentang is ook heel belangrijk om mee te nemen naar een festival. Zeker als je verblijft in een bosrijk gebied. Een enorme EHBO-koffer meenemen hoeft echter niet: op het festivalterrein is altijd wel een eerste hulppost te vinden.

Een goed humeur

Meerdaagse festivals zijn vooral heel leuk. Zeker na de afgelopen twee jaar is het heerlijk om weer van de beste bands en je favoriete muziek te kunnen genieten. Vergeet dus vooral je goede humeur niet en maak er een spetterend festivalseizoen van! Heel veel plezier.

Benieuwd naar meer? Check onze Festival Paklijst!