Met de auto naar een festival? 4 dingen om niet te vergeten!

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De trein of bus is het meest klimaatvriendelijk, de caravan of camper heeft het meeste comfort. Maar een auto is toch vaak het makkelijkst om mee op een festival te geraken. Ten minste, als je onderstaande dingen niet vergeet. Enneh, wel carpoolen dan hè?

1. Parkeerticket

Parkeren op een festival is zelden gratis. Sterker nog, het is vaak best aan de prijs. Des te meer reden om van tevoren je reis even goed uit te stippelen en te kijken wat de opties zijn. Een parkeerkaart is in de pre-sale vaak goedkoper dan ter plekke. Kom je ook nog eens voorbereid aan. Win-win!

2. Aux-kabel

Gaat het om de bestemming of om de reis? Wat het antwoord ook is, je kan de reis op z’n mínst gezellig maken. En dus plan je met je reisgenoten natuurlijk een roadtrip party. Daar hoort muziek bij! Mocht je nou niet zo’n hypermobiele fancy bak met bluetooth en airco hebben, vergeet dan zeker je aux-kabel niet. Op die manier kan iedere inzittende in de auto zichzelf makkelijk inprikken. Ten minste, als ze een aux-ingang in hun telefoon hebben dan: vergeet je verloopkabeltje niet!

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

3. Bolderkar

Een verradelijk probleem dat op de loer ligt als je met de auto gaat. Je staat thuis en stouwt die hele bak gewoon vol met je losse spullen. Slaapzakje erin, tentje erin, matje erin. Maar eenmaal op het terrein kom je erachter dat je best nog een stuk moet lopen van de parking naar de camping: dan is het toch niet handig dat je al die spullen los hebt ingepakt. Je kan ze onmogelijk tegelijkertijd meenemen. Tenzijjjj… de bolderkar! In deze handige opbouwbare wagentjes kun je alsnog al je losse spullen droppen en die lekker achter je aanslepen richting de festivalpoort. Handig!

4. Autoverzekering

Always wear protection! Da’s sowieso een handige tip op een festival, maar ook tijdens de reis daar naartoe. Je wilt niet dat de feestvreugde wordt verpest door schade aan je auto. Je kunt verschillende autoverzekeringen afsluiten: bijvoorbeeld voor schade aan anderen, voor inbraak en diefstel of voor een aanrijding. Dan pakt niemand dat feest meer van je af!