Oktoberfest in de Provincie: De 3 leukste plekken

Na twee jaar afzien kan er weer volop worden gefeest. Behalve festivals staat ook het Oktoberfest weer op het programma. Van oorsprong komt het Oktoberfest uit München. Het is inmiddels echter zo populair, dat ook andere grote steden wereldwijd hun eigen Oktoberfest vieren. Ook in Nederland zijn er verschillende Oktoberfesten om te bezoeken. We tippen de drie leukste plekken.

1. Oktoberfest Apeldoorn

Op 7 en 8 oktober kun je in Apeldoorn terecht voor het Ensing Oktoberfest. Op 7 oktober is het Betriebsfeier, ofwel het bedrijfsfeest. Leuk als teamuitje of met een zakenrelatie. Op 8 oktober is iedereen welkom. Je kunt van tevoren een tafel reserveren of – als er nog plek is – aanschuiven met een los ticket. Mannen komen natuurlijk in lederhosen en vrouwen in het welbekende oktoberfest jurkje: de Dirndl, of als Heidi.

Het feest begint om vijf uur ‘s middags met, hoe kan het ook anders, foute Oktoberfestmuziek. Er komen foodtrucks waar je de hele avond terecht kunt voor lekkernijen als gehaktballen, frietjes en broodjes Duitse bratwurst en het bier vloeit natuurlijk rijkelijk. Ook komen er artiesten en leuke acts die de hele avond voor entertainment zorgen. Het feest duurt tot elf uur ‘s avonds, maar je kunt daarna natuurlijk nog volop nagenieten.

2. Dutch Oktoberfest

Voor het Dutch Oktoberfest op 30 september worden de IJsselhallen in Zwolle omgetoverd tot een volledig Duitse bierkeller. Echter zijn hier geen lange tafels om aan te zitten. Het is namelijk de bedoeling dat je meespringt en host en de polonaise loopt op de meest foute muziek. Uiteraard doe je dat wel onder het genot van Duits en Nederlands bier. En krijg je trek van al dat gefeest, dan kun je natuurlijk bij een eetkraampje terecht voor een lekkere Duitse bratwurst of sauerkraut.

Je mooiste dirndl of lederhosen mag natuurlijk niet ontbreken bij Dutch Oktoberfest. Maar ook foute skipakken en strakke bobslee-outfits horen bij de dresscode. Wat wordt jouw oktoberfest outfit dit jaar?

3. Het Foute oktoberfest

Tot slot, het Foute Oktoberfest in Nijmegen. Op zaterdag 1 oktober is het weer tijd voor het Foute Oktoberfest in Nijmegen. In de grootste feesttent van Europa kun je dan met zo’n 15.000 andere bezoekers weer helemaal losgaan op de foute muziek van o.a. Snollebollekes, Donnie, Rene Karst, de Alpenzusjes en nog veel meer. Buiten de feesttent zijn er ook volop bier en andere Duitse specialiteiten te verkrijgen, zoals bratwurst en Currywurst. Er is geen dresscode, maar een traditionele Oktoberfestoutfit is natuurlijk wel zo leuk. Jetzt geht los!