Afzeggingen van Amerikaanse artiesten op Lowlands 2022 op komst

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Afgelopen week publiceerde Lowlands 2022 vol trots het blokkenschema. Toch lijkt het erop dat er alweer wijzigingen in het programma aanstaande zijn. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg vertelt in een interview met BNR Nieuwsradio namelijk dat enkele Amerikaanse artiesten hebben afgezegd voor de komende editie.

In eerste instantie haalt de festivaldirecteur opgelucht adem tijdens het interview: het is zeker onwaarschijnlijk dat corona alsnog roet in het eten gaat gooien. Toch zegt Van Eerdenburg allerminst ontspannen te zijn: “We hebben wat hick-ups links en rechts met Amerikanen die niet willen vliegen. We krijgen nu toch wat afzeggingen binnen, omdat het voor hun toch wel heel risicovol is om de oversteek te wagen en de kans dat je stil komt te liggen is dan groot”, aldus van Eerdenburg.

Om welke artiest(en) het gaat wil Van Eerdenburg nog niet zeggen. Het is waarschijnlijk dat dit in de komende dagen door de organisatie bekendgemaakt zal gaan worden. In hetzelfde interview gaat Van Eerdenburg in op de stijgende ticketprijzen en vertelt hij dat Lowlands ook meebetaalt aan de privéjets van sommige artiesten.

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy