Stem nu op jouw favo act van 2022 voor de Festivalacts Top 100!

De bladeren vallen van de bomen af, de laatste witte was is gedraaid. Het festivalseizoen van 2022 zit erop. Tijd voor de eindafrekening! Na twee magere livemuziek-jaren sluiten we eindelijk weer af met een reguliere Festivalacts Top 100. Hierin gaan we samen op zoek naar de beste festivalact van dit jaar.

Ein-de-lijk weer festivals! Deze zomer mochten we de weides weer op om onze favoriete artiesten te zien. Afgelopen jaren verkozen we de beste festivalact Aller Tijden en van de Lage Landen. Nu zoeken we weer ”gewoon” ouderwets gezellig naar de beste act van 2022.

Stemmen op de Festivalacts Top 100 kan van maandag 12 september tot en met donderdag 22 september. Je stemt op minimaal drie en maximaal tien artiesten. Iedere stem telt hierbij even zwaar. Tijdens de stemperiode blikken we terug op de hoogtepunten van dit seizoen. Bovendien bekijken we opnieuw festivalshows van 2022. Ook laten we diverse festivals aan het woord over hun eigen favorieten. Allemaal ter inspiratie voor jouw lijst!

De stembussen voor de FAT100 zijn geopend. Pak je programmaboekjes en Concert Archives er dus maar bij. Welke act blies jou en het podium helemaal omver? Na welk optreden lag je compleet in katzwijm? Bij welke artiest werd de hele tent afgebroken? Graaf in je geheugen naar je leukste festivalherinneringen en vul je lijst met je favo festivalacts. Op vrijdag 23 september wordt de hele top 100 bekendgemaakt. Wie wordt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017), Pearl Jam (2018), The National (2019), Muse (2020) en De Staat (2021)?