Alle Best Kept Secret line-up posters sinds 2013

Mast bks 2022
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret houdt voor de negende editie de line-up erg lang geheim. Dinsdag 7 februari komt daar verandering in: dan kunnen we eindelijk de voorpret beginnen met de eerste worp namen. Tot die tijd kijken we terug op de geschiedenis van het festival aan de hand van hun legendarische posters.

Hoewel Nederland in 2013 al honderden festivals op de agenda had staan, weet Friendly Fire toch een gat in de markt te vinden. Eind juni strijkt het nieuwe festival Best Kept Secret neer op Safaripark De Beekse Bergen. Met een duidelijke focus op muziek komen liefhebbers van indie, folk, hiphop en elektronische muziek goed aan hun trekken.

Wil je wat van de magie uit het verleden herbeleven? Betreed onze BKS-tijdmachine en check de Best Kept Secret line-poster geschiedenis!

Best Kept Secret line-up poster 2013

2013

Voor een debuut weet Best Kept Secret goed te scoren met headlinespots voor Arctic Monkeys, Damien Rice en Sigur Rós, die op de voet gevolgd worden met subs Bloc Party, alt-J en Portishead.

Best Kept Secret line-up poster 2014

2014

Ook bij de tweede editie in 2014 weet BKS een sterk programma samen te stellen met headliners Elbow, Franz Ferdinand en Pixies. Het Amerikaanse The War on Drugs maakt als subheadliner voor Franz Ferdinand dat jaar een onvergetelijke indruk en bewijst dan al klaar te zijn voor toekomstige headlinespots.

Best Kept Secret line-up poster 2015

2015

In 2015 is het de beurt aan alt-J, The Libertines en Noel Gallagher's High Flying Birds om de poster aan te voeren. Vooral de boekingen van The Jesus and Mary Chain en Ride weten waardering te oogsten bij het festivalpubliek.

Best Kept Secret line-up poster 2016

2016

Voor de vierde editie weet BKS Beck, Editors en Jamie xx te boeken als grote namen. Christine and the Queens staat dit jaar nog in de middenmoot op de poster, maar zal terugkeren als headliner.

Best Kept Secret line-up poster 2017

2017

In 2017 weet het festival de gedroomde headliner te strikken: niemand minder dan Radiohead is vastgelegd. De overige twee festivaldagen worden afgesloten door Arcade Fire en Run The Jewels.

Best Kept Secret line-up poster 2018

2018

Hoe evenaar je de line-up van 2017 waar je je #1 gedroomde headliner wist te strikken? Dat was de grote vraag voor de editie van 2018. Best Kept Secret weet uitstekend de hoge verwachtingen waar te maken met het boeken van headlineshows van The National en LCD Soundsystem. Ook wordt vijf jaar na de debuuteditie Arctic Monkeys teruggevraagd.

Best Kept Secret line-up poster 2019

2019

Christine and The Queens keert na drie jaar terug op de Beekse Bergen, maar dit keer als afsluiter op de main stage. Mede-aanvoerders van de line-up Bon Iver en Kraftwerk zijn voor het eerst op Best Kept Secret. Hoewel deze grote namen schitteren, is juist ook de undercard van de line-up (zoals elke editie) ijzersterk.

Best Kept Secret line-up poster 2022

2022

Hoewel in 2022 de eerste festivaldag in teken staat van terugkerende head- en subheadliner, worden de zaterdag en zondag afgesloten door artiesten die ook weer helemaal in het straatje passen van Best Kept Secret. The Strokes doet eindelijk weer Nederland aan en lost daarmee een langgekoesterde wens van vele fans. De zondagavond wordt in stijl afgesloten door Nick Cave and The Bad Seeds.

bks 2022 publiek
Photo credit: Jokko / Best Kept Secret Festival

Verder mijmeren?

Na acht edities is er een overvloed aan hoogtepunten en herinneringen. Wij hebben daarom 17 onvergetelijke momenten voor je op een rij gezet, voordat de negende editie dan eindelijk kan gaan plaatsvinden. Wat dacht je van de stunt van Samuel T. Herring bij het optreden van Future Islands in 2015? Of het levensgrote paard in het publiek bij Band of Horses in 2016? Duik met ons mee in 10 jaar BKS-geschiedenis!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2014

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 20-22 juni 2014
Line-up
Pixies
Franz Ferdinand
Elbow
Tickets Niet meer beschikbaar.