Alle Down the Rabbit Hole line-up posters sinds 2014

Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2019)

Editie nummer acht van Down the Rabbit Hole komt er alweer aan deze zomer. De eerste namen staan al op de poster te pronken, en hier komt de aankomende week nog een mooi rijtje bij. Genoeg voorpret en inspiratie om in gedachten al op de Groene Heuvels te lopen. Maar tot die tijd kijken we terug op de geschiedenis van het festival aan de hand van hun line-up posters.

Hoewel er Nederland in 2014 zeker geen tekort was aan festivals, zag Mojo nog genoeg ruimte voor een nieuwe variant. In de markt gezet als ‘het kleine broertje van Lowlands’ en met een toplocatie als de Groene Heuvels, kon het vanaf het begin eigenlijk al niet meer stuk. Tel hier ook nog eens 7 jaar aan heerlijke line-ups bij op, en je hebt een event dat niet meer weg te denken valt uit het huidige festivallandschap.

Wil je wat van de magie uit het verleden herbeleven? Betreed onze DTRH-tijdmachine en check de Down the Rabbit Hole line-up poster geschiedenis!

2014

Een line-up waar veel beginnende festivals alleen van kunnen dromen. Down the Rabbit Hole pakt gelijk goed uit en weet met The Black Keys, Damon Albarn en Foals drie uitstekende headliners te scoren. Ook tussen de kleinere namen is genoeg moois te vinden, misschien zelfs wat toekomstige headliners.

2015

Voor de tweede editie wordt zeker geen gas teruggenomen. Vooral in de breedte zet het festival goed in, en er is voor ieder wat wils te vinden. The War on Drugs komt voor het eerst langs, levende legende Patti Smith maakt haar opwachting en ook van Nederlandse bodem werd er genoeg talent geplukt.

2016 affiche
DTRH 2016 poster

2016

Met een headliner als The National kan een festival al niet meer stuk, natuurlijk. Maar dat is gelukkig niet het enige dat de editie van 2016 het bezoeken waard maakte, met subs al Mac DeMarco, De Staat en Michael Kiwanuka.

2017

Op het eerste zicht lijkt het alsof de line-up voor Down the Rabbit Hole hier meer de elektronische kant opging, met artiesten als Moderat, Nicolas Jaar en Oscar and the Wolf. Maar op de rest van het poster is in alle genres genoeg moois te vinden. Down the Rabbit Hole probeert wat nieuws, maar vergeet ook zijn (jonge) roots niet.

2018

Qua headliners misschien wel het meest diverse jaar, maar daarmee ook gelijk één van de betere, zo niet de beste. Met Queens of the Stone Age, Anderson .Paak en Nick Cave & The Bad Seeds heeft DTRH al een droomline-up voor elkaar. En tel daar dan ook nog eens artiesten als David Byrne, Franz Ferdinand en MGMT bij op. Genieten!

2019

Ook dit jaar liggen de headliners weer ver van elkaar af, maar dit lijkt de DTRH-bezoeker als gegoten te zitten. Elke dag een ander soort feestje en genoeg artiesten om te ontdekken, of je nu keihard staat te dansen op Underworld of geniet van de vrolijke tonen van Vampire Weekend.

2022

Na twee edities pauze, komt DTRH weer met een knaller terug. Dansen met Disclosure, genieten van Gorillaz en springen bij Goldband. Met als perfecte afsluiter van het festival: oude bekende The War On Drugs, die zorgen voor een warm muzikaal bad om het festival mee te eindigen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.