De ultieme gids voor succes bij de Lowlands kaartverkoop 2023

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Zaterdag gaat de Lowlands kaartverkoop 2023 van start. Met Billie Eilish, Florence + The Machine en Charlotte De Witte als eerste namen belooft het weer een prachtig weekend te worden. Nu alleen nog zorgen dat je erbij bent en niet met FOMO thuiszit in augustus. Wij helpen je om er alles aan te doen om tickets te kunnen kopen zaterdag.

Over iets meer dan een halfjaar lopen we weer met z’n allen rond in Biddinghuizen. Tenminste, als het lukt om een kaartje te kopen. De laatste jaren is Lowlands steevast binnen korte tijd uitverkocht. Met grote namen als Billie Eilish en Florence + The Machine zal het ook dit jaar weer erg druk zijn op het festival in de polder. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om je te helpen bij de Lowlands kaartverkoop 2023.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands tickets 2023

De ticketverkoop gaat op zaterdag 4 februari om 11:00 van start. Het is dus belangrijk om van te voren te weten wat voor ticket je wilt. Voor Lowlands 2023 zijn er geen dagtickets te koop, je gaat dus een heel weekend. En dat kan best even schrikken zijn met de bekendgemaakte prijsstijging. Eerder onderzochten we al waarom festivaltickets nu zo duur worden.

Maar ook als januari een dure maand voor je is geweest, niet getreurd! Er is de mogelijkheid om je ticket in vier losse delen te betalen. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Weekend Ticket (met camping): voor een weekendje Lowlands 2023 inclusief camping betaal je €300,- (inclusief servicekosten).
 • Weekend Ticket (met camping) gespreid betalen: De eerste termijn van €150,- voldoe je bij aanschaf van het ticket. Daarna volgt er in de week van 24 maart, 28 april en 26 mei een automatische incasso van €53,75,-. Het totaalbedrag van een ticket komt op €311,25,- inclusief €10,- servicekosten, toeristenbelasting en €11,25 handelingkosten.
 • Groepsticket: Voor 10 tickets betaal je €2.800,- (excl. €10,- servicekosten per ticket). Dat is dus tien euro korting per ticket!

Tickets zijn hier te koop.

Publiek Alpha
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Onze tips

Met deze tips maak je zoveel mogelijk kans op het bemachtigen van tickets.

 • Maak het vrijdagavond niet te bont. Indien je zaterdagochtend een festivalticket wil bemachtigen zul je toch echt fris en fruitig klaar moeten zitten.
 • Zet meerdere wekkers. Je wilt je op zo’n dag uiteraard niet verslapen! Maar echt, drie wekkers is geen overbodige luxe.
 • Koop alleen kaarten via de officiële weg op de site van Lowlands of Ticketmaster. Dit jaar kunnen kaarten niet doorverkocht worden via Ticketswap, dus hier op zoek gaan naar kaarten heeft geen zin!
 • Zorg dat je een account hebt bij Ticketmaster. En ook je wachtwoord nog weet. Wie nog moet hannessen met accounts, heeft een achterstand.
 • Vraag hulp. Schakel al je familieleden, vrienden en collega’s in om je te helpen. Hoe meer mensen er proberen, hoe groter de kans is dat jij een ticket weet te bemachtigen.
 • Zet meerdere devices in de wachtrij. Zoals we zojuist ook al zeiden: hoe meer pogingen, hoe groter de kans dat jij een ticket weet te bemachtigen. Naast je computer doen ook je telefoon en tablet mee!
 • Zorg dat je de komende tijd niet van je plek hoeft. Ga van tevoren naar de wc en haal alvast wat drinken.
 • Zorg dat je internet in orde is! Zorg voor stabiel, gigasnel internet. Bekabel het eventueel zodat je er zeker van kan zijn dat je internet hebt wanneer je draadloze verbinding het laat afweten.
 • Houd het bij één tabblad per window. Dit om problemen bij de transactie te voorkomen.
 • Heb genoeg geld op je rekening staan. Vanzelfsprekend, maar belangrijk.
 • Refresh de pagina niet. Uit onderzoek is gebleken dat F5’en geen zin heeft, het werkt juist averechts. Door telkens de pagina te verversen sluit je juist achteraan aan in de rij.
 • Geef niet op! Tickets vallen regelmatig terug van mensen die hun bestelling niet hebben afgemaakt. Ook na een half uur maak je nog kans.
 • Een klein beetje geluk en geduld is ook belangrijk!

Veel succes en hopelijk zien we je deze zomer op Lowlands 2023! Ondanks de tips toch naast een ticket gegrepen? Festileks doet natuurlijk weer uitgebreid verslag, dat ook voor thuisblijvers dik de moeite is.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.