Robbie Williams in de Ziggo Dome: dit kunnen we verwachten op Pinkpop 2023

Robbie Williams

Robbie Williams trakteert ons land in 2023 op maar liefst vier concerten. De Britse superster staat drie keer in de Ziggo Dome en sluit de zaterdag van Pinkpop af. Afgelopen weekend stonden de eerste twee shows in Amsterdam op het programma. Wat kunnen we hieruit afleiden voor het optreden in Landgraaf? Robbie liet in ieder geval alvast weten in juni minder slank te zijn!

Bijna zes jaar geleden is het alweer dat Robbie Williams voor het laatst in Nederland speelde. Dit jaar komt hij dat goedmaken met drie zaalshows en een headline show op Pinkpop. De popster uit het Engelse Stoke-on-Trent beleefde tijdens de pandemie zijn 25-jarige jubileum als soloartiest. Dat viert hij nu tijdens de XXV-tour met shows vol entertainment zoals we van Robbie gewend zijn. De twee shows in de Ziggo Dome (de derde vindt op 13 februari plaats) ontvingen goede recensies. Dat is dus veelbelovend voor Pinkpop 2023. Hieronder een aantal dingen die je daar op zaterdag 17 juni zeker kan verwachten.

Een hele hoop hits

Lang niet alle hits uit het rijke oeuvre van de zanger komen voorbij, maar natuurlijk zit de show vol met klassiekers zoals ‘Feel’, ‘Kids’ en ‘Angels’. Deze worden wederom met veel energie gebracht door zijn band, inclusief blazers en danseressen. De hele show lang kan je meezingen. Zelfs als de band al van het podium is, doet Robbie samen met het publiek nog een paar refreintjes a capella. Strijkers zijn er niet, maar toch krijgen een aantal nummers de orkestrale make-over van het nieuwe jubileum-album XXV. De setlist check je hier.

Interactie met het publiek

Iedereen die hem ooit live zag, weet dat Robbie vrijwel constant aan het woord is. Als een gezellige cabaretier vertelt hij verhalen aan het publiek. Zo’n beetje zijn hele leven komt aan bod: “voor mij is het therapie, voor jullie entertainment”. Door de grote dosis zelfspot valt er veel te lachen. Maar ook staat de zanger openhartig stil bij bijvoorbeeld zijn mentale problemen uit het verleden.

Ook trademark Robbie Williams: mensen uit het publiek aanspreken. Trek je de aandacht van de zanger op wat voor manier dan ook, dan kan je zeker een grap of zelfs een heel gesprek verwachten. Soms is hij zo veel met het publiek bezig tijdens een nummer dat het zingen er een beetje bij inschiet. Maar met meerdere zangeressen in de band heeft hij genoeg back-up. Zoals altijd wordt ‘She’s The One’ ook weer opgedragen aan een vrouwelijke fan.

Throwback naar de 90s

Robbie bespreekt uitgebreid de turbulente beginjaren van zijn carrière. Hij maakt grappen over de eerste videoclip met Take That en zingt natuurlijk ook wat van zijn voormalige boyband. Vervolgens covert hij zijn “vrienden” van Oasis met ‘Don’t Look Back In Anger’. De Gallaghers waren een grote bron van inspiratie bij zijn transformatie tot soloartiest.

“Vette” Robbie op Pinkpop?

Voor iemand die volgend jaar vijftig wordt, ziet de popster van weleer er in zijn glitteroutfit afgetraind uit. “Neem nu je foto’s, want in juni ben ik weer vet!”, aldus Robbie. Ondanks deze waarschuwing aan de Pinkpop-gangers is het duidelijk dat de zanger inmiddels goed voor zichzelf zorgt. Als vader van vier kinderen liggen de jaren van drank en drugs al ver achter hem. Maar we kunnen wel zeggen dat hij het entertainen zeker nog niet verleerd is. Voor wie nu al niet meer kan wachten tot Pinkpop: een fan heeft de complete Ziggo Dome show op camera gezet.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen