Startersgids: alles wat je moet weten voor je eerste keer Best Kept Secret

BKS
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Begin juni betekent Best Kept Secret! We mogen bijna weer drie dagen heerlijk vertoeven in de Beekse Bergen. Ga jij dit jaar voor het eerst naar het festival? Wij vertellen je alles wat je moet weten voor je eerste bezoek aan BKS.

Aankomend weekend vindt de tiende editie van Best Kept Secret plaats. Dit jaar staan onder andere Aphex Twin, The Chemical Brothers, Oscar and the Wolf, The 1975 en Christine and the Queens op de planken. Ga jij voor het eerst naar dit festival? Wees voorbereid met de Festileaks Startersgids (met tips van ervaringsdeskundigen!).

food bks 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Geniet van het eten

Best Kept Secret staat bekend om het heerlijke eten. Van Koreaanse kip tot rendang, curry’s tot allerlei burgers: de verscheidenheid aan gerechten is enorm. Ook zijn er meer dan genoeg vegan en vegetarische opties te krijgen. Tip van de redactie: ga voor de vegan kapsalon of de Mexicaanse taco’s.

Zin in iets chiquers dan staand eten bij een foodtruck? Bij The Lodge kan je terecht voor een sterrenwaardig luxe lunch of diner. Zorg wel dat je van tevoren reserveert!

BKS 2022
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Neem zwemspullen mee

Vanaf de camping van BKS duik je zo het meer in, dus neem vooral je handdoek en badpak mee. Het weer belooft veel goeds (flink boven de 20 graden!) komend weekend. Een verfrissende duik of lekker pootjebaden is dan een prima manier om de festivaldag te starten.

Publiek BKS 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Check Kilo Kilo Vintage

Hoewel het dus overdag goed warm lijkt te worden, kan het in de nacht wel aardig afkoelen. Vergeet dus niet een trui mee te nemen. Toch thuis laten liggen? Op het terrein kan je bij de Kilo Kilo Vintage pop-up store terecht om mooie tweedehands kleding te shoppen. Ook als je je trui wél hebt ingepakt is het leuk om hier rond te snuffelen.

BKS 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

Waterzak

Goed hydrateren is belangrijk. Op Best Kept Secret kan je gratis water tappen bij de toiletten. Het is dus zeker aan te raden om een waterzak mee te nemen. Deze mag het terrein mee op. Zo heb je altijd een voorraadje water bij de hand.

BKS 2022 The Floor
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

De perfecte BKS-dag

Dompel je vooral onder in de relaxte sfeer van het festival. Pro-tip van de redactie voor een ideale BKS-dag: bekijk de middagacts op hoofdpodium ONE in het zonnetje vanaf het strand. Wandel erna een stukje door het bos en proef het eten bij zoveel mogelijk tentjes. Ga dan naar The Secret om kleinere bandjes te checken en eindig bij The Floor om daar de vloer stuk te dansen. Veel plezier dit weekend!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.