Startersgids: alles wat je moet weten voor de eerste keer Lowlands

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is bijna zover. Lowlands 2023 barst bijna los op het festivalterrein in Biddinghuizen. Het programma zit vol met mooie verrassingen. Van muziek tot comedy en van wetenschap tot films. Ga je voor de eerste keer naar een van de grootste Nederlandse festivals? Wij geven je handige tips voor je eerste bezoek aan Lowlands.

Het is voor vele festivalgangers en de Festileaks community ieder jaar een weekend om nooit meer te vergeten. Dit jaar staan onder andere Nothing But ThievesUnderworld, Florence The Machine en Billie Eilish op het Lowlands programma. Ga jij voor het eerst naar dit mooie festival? Download dan snel de app en wees voorbereid met deze Festileaks Startersgids (met tips van ervaringsdeskundigen!).

Publiek
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Jouw vervoer naar Biddinghuizen

Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je voorkeur ligt of waar je woont, maar je kan op vele manieren naar Biddinghuizen komen! Zo zijn er super handige touringcars die vanaf heel veel plekken in Nederland vertrekken. Daarnaast zijn er snelle pendelbussen die van en naar station Lelystad en Dronten rijden. De pendelbus rijdt vanaf donderdag 10:30 ’s ochtends en brengt je helemaal tot naast de ingang! Daarnaast biedt de NS speciale treintickets aan, waarmee je goedkoper uit bent en sneller op het festival arriveert.

Let op: De NS heeft wel van tevoren aangegeven dat er werkzaamheden zijn in het weekend van Lowlands. Houd daarom goed de nieuwsberichten en NS-app in de gaten!

Natuurlijk kun je ook met de auto komen, maar daarvoor heb je wel een parkeerticket nodig. Rondom Lowlands heb je een beperkt wegennet, waardoor vaak files ontstaan op de maandagochtend. Dan kan het zijn dat je wel even stilstaat op de parkeerplaats. Kom je toch met de auto? Laad die auto dan vol met gezellige Lowlands-gangers, carpoolen (via de Slinger-app) is beter voor het milieu!

Tip: Wil je helemaal voorbereid zijn op jouw trip naar Flevoland? Pak dan onze complete Lowlands festivalpaklijst erbij.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Jouw entree tot het walhalla

Natuurlijk heb je een hele tijd geleden al tickets gescoord voor Lowlands. Die ticketverkoop wordt onder festivalgangers ook wel een slachtveld genoemd. Maar als het jou wel gelukt is, is het inmiddels tijd om ze erbij te zoeken. Lang zoeken is niet nodig want als het goed is staat jouw mobile only ticket gewoon in je Ticketmaster-account. Even de app openen en gaan met die banaan!

Je bent vanaf donderdagochtend al welkom op het camping- en festivalterrein. Als je om 09:00 al komt, houd dan wel rekening met het wachten in de rij. Er zijn namelijk iedere editie heel wat festivalgangers die een goed campingplekje willen verkrijgen. Daarnaast krijg je naast een mooi bandje, ook nog een speciale behandeling. Je spullen worden namelijk (net als op Schiphol) door de bagagescan gehaald. Er wordt bijvoorbeeld op glas en andere niet toegestane bagage gecontroleerd. Even geduld a.u.b.!

Daarnaast moeten de campings, campercamping en Gllampcamp op maandag 12:00 weer leeg zijn. Houd dan wel rekening met files rondom het parkeerterrein, het kan erg druk zijn!

Check de FAQ voor alle regels voor het meenemen van spullen naar de camping en het festivalterrein

Tip: Als je later komt, is het goed om te weten dat je 24 uur per dag kunt arriveren. De polsbandjestent is altijd geopend. Je kunt dus ook het terrein af en weer op als je jouw festivalbandje om je arm hebt.

Plattegrond van Lowlands 2023

Overnachten op de Lowlands campings

Lowlands heeft zes reguliere campings aan de linkerkant van het festivalterrein. Daarnaast is er ook een groepscamping, campercamping, glamping en een gedeelte met opgezette tenten (easy camp). Het is een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats en de busstop. Het kan een flinke wandeling worden, maar het ligt er maar net aan op welke camping je wil settelen.

Navigeer met jouw auto naar Bijsselseweg 32 in Biddinghuizen om bij het parkeerterrein aan te komen. Kom je met de camper of sta je op de Gllampcamp? Navigeer dan richting de Alikruikweg 4 in Biddinghuizen.

Met een regulier weekendticket krijg je direct toegang tot de reguliere camping. Maar als je voor extra luxe gaat, zoals een groepsplek of glamping moet je een apart ticket hebben. Wat ook goed is om te weten, er is geen apart campingprogramma. Het festivalterrein is heel dichtbij en zo verdeeld dat je de hele nacht door kunt en daarna je tent in kunt rollen.

Wat helemaal handig is, is dat ze op Lowlands een circulaire zzz luchtbeddenservice hebben. Dan haal je jouw opgeblazen luchtbed gewoon op en kun je hem daarna weer achterlaten. Handig!

Tip: Wil je echt verzekerd zijn van een goed campingplekje? Kom dan donderdag al en op tijd! Vorig jaar waren deze plekken al snel na de opening van de campingpoorten vergeven.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De donderdag vóór het reguliere festivalprogramma

Op Lowlands ben je al vanaf donderdagmiddag 12:00 welkom bij (een deel van) Cape Lowlands. De laatste jaren is het al enorm druk geworden op de donderdag. En niet onterecht, er is namelijk een heerlijk programma voor de Lowlands-gangers die een dagje eerder vrij nemen. Geniet vanaf 17:00 van de Silent Disco die je overal op het terrein kunt meemaken. De dj’s staan tot 03:00 in de India en Bravo, waardoor de helft van het terrein nog een verrassing blijft.

Wil je toch wat meer kletsen met je vrienden? Dan ben je welkom bij de X-Ray en Hacienda. Daar komen op donderdagavond op fluisterniveau de lekkerste beats uit de speakers. Check zelf het gehele donderdagprogramma van Lowlands en ontdek waar jij het weekend begint met feesten.

Tip: Kom een beetje op tijd en verzeker je van een silent-disco-koptelefoon! Je kan zelfs vanaf je campingplek meeluisteren met de verschillende dj’s. Ideaal vertier als je nog even op je vrienden moet wachten of een broodje knakworst eet.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Terrein

Het Lowlands-terrein bestaat uit twee delen. Je kunt op donderdag alvast Cape Lowlands (het zuiden van de plattegrond) betreden waar je de Bravo, India, X-Ray, Hacienda en ArmadiLLow vindt. Hier kun je ook alvast wat lekkers eten en terecht bij de feestjes in de Adonis, de extravagantste tent van allemaal. Op vrijdag, zaterdag en zondag ben je vanaf 11:00 ook welkom op Planet Paradise. Dit is het bovenste gedeelte waar o.a. de mainstage (Alpha), Heineken, Lima, Echo en Juliet staan. Hier vindt je nog veel meer eten en waan je je echt in de wereldkeuken van je dromen.

Wat goed is om te weten, is dat je per entree naar het festivalterrein één geopend blikje of plastic flesje van maximaal 0,5 liter mee mag nemen. Zonnebrand kun je uiteraard ook gewoon meenemen maar glas (ook niet op de camping), paraplu’s etc worden niet op het festivalterrein toegelaten. Maar neem vooral je festival spirit mee, dan maken we van Lowlands het mooiste weekend van het jaar.

Tip: Je kunt jouw munten met cash én pin betalen. Daarbij kun je deze bij de gezellige medewerkers kopen of bij een automaat. Er is geen geldautomaat op het terrein. Voor de rokers is er vaak wél een tabakskraam aanwezig.

Ga 24 uur door in de ArmadiLLow

Kom jij op Lowlands om nachten door te halen? Dan gaat jouw wens in vervulling, het maakt namelijk niet uit op welk tijdstip je komt, bij de ArmadiLLow is het altijd feest. Tot maandagochtend 08:00 gaan de dj’s door met draaien bij de schoorstenen met klimrekken. Je kijkt je ogen uit en kan rondjes blijven lopen tot je je bed inrolt. Naar welke ArmadiLLow DJ kijk jij het meest uit?

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Genieten op Lowlands 2023

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om je helemaal goed voor te bereiden op Lowlands 2023. Met een mooi programma, een prachtige line-up en een handvol (nieuwe) vrienden komt het vast meer dan goed! Het enige wat je nog kunt doen is het programma doorspitten en de geweldige line-up beluisteren. Alleen zijn er toch altijd die vervelende clashes

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.