Krijgt Noord-Brabant er een grote nieuwe popzaal bij?

Photo credits: Festileaks – Femke Valks & Ruben Schoenmakers

Als je naar een groot concert wil kom je al gauw uit in de randstad. Daar moet verandering in komen en daarom zou het zo maar kunnen dat er een nieuwe grote popzaal bij komt in Noord-Brabant.

De grootste popzaal in Noord-Brabant is op het moment 013 in Tilburg. Hier passen 3.000 mensen in de grootste zaal, en is voor veel artiesten ook een bekende zaal om te spelen. Toch als internationale artiesten naar Nederland komen staan ze snel ergens in de randstad.

De regio is een topregio met veel grote bedrijven en groeipotentieel. Echter blijven de voorzieningen voor vermaak achter. Er komen geen nieuwe bij en degene die er zijn ontwikkelen maar langzaam door. Daarom heeft de Metropoolregio Eindhoven (MRE), bestaande uit 21 gemeenten, een lijst gemaakt van kansrijke initiatieven om de voorzieningen te verbeteren.

Multifunctioneel complex

Het complex waar de popzaal in moet komen moet een multifunctioneel complex worden. Zo zou het ook gebruikt kunnen worden voor sportevenementen met de wens dat het Europese en mondiale kampioenschappen kan huisvesten. In dit complex zouden dan zo’n 5.000 toeschouwers moeten passen. Hetzelfde geld voor de popzaal, die is dan vier keer zo groot als de Effenaar of het Muziekgebouw en komt in de buurt van de aantallen van de AFAS Live in Amsterdam.

De regio kijkt naar andere steden als voorbeeld, zoals Groningen, waar plannen zijn voor een groot muziekgebouw met multifunctionele zalen voor zowel popconcerten als kleinschalige klassieke optredens.

Deze nieuwe popzaal zou een belangrijke aanvulling zijn op het aanbod van culturele en muziek plekken in de regio Noord-Brabant.