Best Kept Secret Programma 2016

Best Kept Secret 2016

Best Kept Secret 2016 is de vierde editie van het festival dat plaats vind op Safari Park Beekse Bergen. Best Kept Secret richt zich helemaal op de muziek en de beleving van het festival. Zo boekt het festival de grootste alternatieve namen voor de grote podia, maar ook aan nieuwe ontdekkingen is geen gebrek. Al deze acts staan verdeeld over vijf podia: simpelweg ONE, TWO, THREE, FOUR en FIVE. Ook richt Best Kept Secret zich sterk op lekker en gezond eten. Zo is er ieder jaar een heuse food line-up.

De derde editie van het festival werd weer goed bezocht. Met 15.000 bezoekers op vrijdag en 17.500 op zaterdag en zondag werd het festival opnieuw goed bezocht. Dat is niet gek als je naar ons festivalrapport kijkt. Best Kept Secret wist haar hoge niveau van de voorgaande edities vast te houden. Het muzikale programma was ook in 2015 erg divers en met het nieuwe nachtprogramma blijft het festival zichzelf vernieuwen. Dat is echter niet het enige. Ook de food line-up van Best Kept Secret staat als een huis. Lekker eten is geen probleem op het festival, want iedere eetkraam is met zorg samen gesteld door de organisatie. De complete beleving van Best Kept Secret wordt afgemaakt door de prachtige ligging van het festival. Kijk je vanaf de ONE naar links, dan zie het prachtige meer waar het festival aan ligt. Recht voor je zie je het strand waar ’s avonds iedereen naar de headliner staat te kijken en aan de rechterkant zie je het bos waar onder andere FIVE in verborgen ligt. Door de sobere aankleding van het festival wordt de prachtige omgeving nog eens extra benadrukt.

Het muzikale programma kende in 2015 een focus op Britse bands. Met headliners als The Libertines, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Alt-J en vele kleine Britse acts trok het festival dan ook veel bezoekers uit Engeland. Afgelopen editie kon er voor het eerst echt door gedanst worden tot in de late uurtjes. Hoewel dit niet voor iedereen een toevoeging was, bleek dat er veel mensen wel blij waren met de afterparty. Het enige kritiekpunt dat het festival krijgt is dat de grote verassingen en hoge hoogtepunten dun gezaaid waren.

Het programma van 2016 is inmiddels ook alweer voor een groot deel bekend. Het affiche wordt aangevoerd door headliners Editors, Beck en Jamie Xx. Toppers aan de bovenkant van de affiche, maar als altijd moet Best Kept Secret het eigenlijk hebben van de fantastische breedte aan de onderkant. Met indielievelingen als Wilco en Beach House, beloftes als Alice On The Roof en VANT en feestjes-zekerheden als Explosions In The Sky en Bloc Party zijn we al een heel eind. En er volgt nog veel.

Op deze pagina lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Best Kept Secret programma 2016. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Best Kept Secret 2016 Informatie

Volgende datum: 17 juni 2016 (vr) – 19 juni 2016 (zo)
Locatie: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Tickets: http://www.bestkeptsecret.nl/tickets/
Website: http://www.bestkeptsecret.nl/
Best Kept Secret 2016 Forum: Best Kept Secret Forum

Headliners Best Kept Secret uit het verleden

2015: The Libertines – Noel Gallagher’s High Flying Birds – Alt-J
2014: Pixies – Franz Ferdinand – Elbow
2013: Arctic Monkeys – Damien Rice – Sigur Ros

[one_third] Vrijdag 17 juni
– Beck
– Beach House
– Christine and the Queens
– DIIV
– The Slow Show
– Wolf Parade
– Beach Slang
– Beaty Heart
– Bombino
– C Duncan
– Danny L Harle
– HONNE
– I Am Oak
– Moon Duo
– Petite Meller
– Slow Magic
– Air
– Black Box Revelation
– Minor Victories
– Mount Kimbie (DJ-set)
– Roman Flügel
– Antal
– Audacity
– Bewilder
– Empress Off
– Fat White Family
– The Heavy[/one_third] [one_third] Zaterdag 18 juni
– Editors
– Bloc Party
– Caribou
– Dinosaur Jr
– Bob Moses
– Destroyer
– Glass Animals
– Koreless
– Low
– Sleaford Mods
– Alice on the Roof
– Blossoms
– Ho99o9
– Julien Baker
– Rat Boy
– Samm Henshaw
– Sevdaliza
– Sevn Alias
– The Japanese House
– Wild Nothing
– Psychic Ills
– Ulrika Spacek
– Weaves
 Woodie Smalls[/one_third] [one_third_last] Zondag 19 juni
– Jamie XX
– Ásqeir
– Two Door Cinema Club
– Wilco
– Band of Horses
– Explosions in the Sky
– Half Moon Run
– Oneohtrix Point Never
– Unknown Mortal Orchestra
– Yeasayer
– Yelawolf
– BADBADNOTGOOD
– Beak>
– Dazzled Sticks
– Ezra Furman
– Indian Askin
– Israel Nash
– VANT
– Jameszoo (DJ-set)
– Kelvin Jones
– Mystery Jets
– Nozinja
– Palmbomen II (live)
– Pional (live)
[/one_third_last]