Down The Rabbit Hole Programma 2016

[fsb-social-bar facebook=”true” twitter=”true”]

Down The Rabbit Hole 2016

DTRH 2016 programma
DTRH 2016 programma

Down The Rabbit Hole 2016: alweer de derde editie van het festival in de Groene Heuvels.  Het Beuningse festival kent drie podia voor de muziekprogrammering: de Hotot, de Fuzzy  Lop en de Teddy Widder (alle drie konijnenrassen) die zijn ondergebracht in tenten. In 2013 werd het festival door Mojo aangekondigd als het “kleine broertje” van Lowlands. Het festivalpubliek ziet in het festival echter een geduchte concurrent voor Best Kept Secret, georganiseerd door Mojo’s ‘aartsvijand’ Friendly Fire. De eerste editie van Down The Rabbit Hole werd genomineerd voor twee European Festival Awards en ging naar huis met de award voor Best New Festival.

Festivalrapport 2015
Festivalrapport 2015

De tweede editie van het festival werd bezocht door 15.000 bezoekers, een groei van 50% ten opzichte van 2014. Ondanks deze flinke groei, wist Down The Rabbit Hole het ruimtelijk gevoel en haar speelse karakter te behouden met diverse muziekgenres, randprogrammering en aankleding.  Het begint al bij de ingang van het festivalterrein: een fantasierijke groene entree waarmee het gevoel gecreëerd wordt dat je de sprong in het konijnenhol maakt. Zodra je de groene entree voorbij bent, zijn er legio mogelijkheden tot ‘buitenspelen‘. Kuili Kuili, hoelahoepen, vlotten bouwen en trampoline springen. Op het gehele terrein is bijna geen hek te zien. De afscheiding met de buitenwereld is bedekt met graszoden waardoor het het hele terrein lekker groen oogt. Zodra de zon ondergaat krijgt het festival een psychedelische karakter: door het spelen met gekleurd licht, waan je jezelf in Wonderland waar Nijntje waakt. Een verademing voor menig fervent festivalganger zijn de campings: de afstand tot het festivalterrein is vergeleken met andere festivals erg kort: zonder moeite kun je binnen 10-15 minuten heen en weer naar je tent!

Down The Rabbit Hole Spotify
Geluid bij de tekst: check de DTRH playlist op Spotify!

Down The Rabbit Hole 2015 kreeg in de aanloop van het festival veel kritiek op de geboekte acts. Ze zouden Best Kept Secret kopiëren (The War On Drugs speelde in 2013 op BKS en in 2014 op DTRH) of de artiesten zouden te oud zijn (Iggy Pop en Patti Smith). Het publiek in 2015 lijkt het hier totaal niet mee eens te zijn. Alle optredens worden goed bezocht waar juist bij de eerste editie bij sommige optredens weinig tot geen mensen te vinden waren. De kritische noot van menig festivalbezoek gaat dan niet over de inhoud van het programma, maar de invulling van de timeslots. Damien Rice en The War On Drugs lijken niet de ideale afsluiters waar juist Leftfield, met een fantastische lichtshow, later op de avond had moeten plaatsvinden.

De verwachtingen voor het programma van de derde editie zijn hooggespannen. Wordt het BKS programma weer ‘recycled’ of is Down The Rabbit Hole de concurrent te slim af komende editie? The National lijkt als headliner te zijn geboekt, ondanks het feit dat er nog geen nieuw materiaal van de Amerikaanse band is verschenen. Headliner van de eerste editie, Foals, heeft onlangs een nieuw album uitgebracht maar is geboekt voor Lowlands 2016.  En welke lokale band of artiest zal de opening dit jaar verzorgen? De Staat deed dit de allereerste keer met een heuse fanfare en Blaudzun volgde in 2015 in een rijdende kooi met wilde dieren (lees: bandleden). We kunnen er nu alleen nog maar naar raden… Velen zijn echter ervan overtuigd dat Down The Rabbit Hole 2016 wederom een feest wordt; 12.000 rapid rabbits waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

Op deze pagina lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Down The Rabbit Hole programma 2016. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Down The Rabbit Hole 2016 Informatie

Volgende datum: 24 juni 2016 (vr) – 26 juni 2016 (zo)
Locatie: De Groene Heuvels, nabij Nijmegen
Genre(s): alternatief, rock, pop, dance, elektronisch, indie, folk
Tickets: http://downtherabbithole.nl/tickets
Website: www.downtherabbithole.nl
Down The Rabbit Hole 2016 Forum: Down The Rabbit Hole Forum

Overzicht artiesten Down The Rabbit Hole 2016

[one_third] – Alex Vargas
Anohni
BALOJI & L’orchestre de la Katuba
Beyond The Wizards Sleeve
Car Seat Headrest
Charles Bradley & His Extraordinaires
Courtney Barnett
Daniel Docherty
Daughter
De Staat
DMA’s
Douglas Firs
Dubioza Kolektiv
Eefje de Visser
Everything Everything
Factory Floor
Flume
Fresku
Frightened Rabbit
Fun Loving Criminals
[/one_third] [one_third] – Glen Hansard
Howard
John Talabot
Kelela
Kovacs
Lianne La Havas
Mac DeMarco
Matisyahu
Michael Kiwanuka

Mura Masa
My Baby
Nathaniel Rateliff & The Night Sweats
Nothing But Thieves
Oscar
Parquet Courts
Pat Thomas & Kwashibu Area Band
PAUW
PJ Harvey
[/one_third] [one_third_last] – Reza Athar
RHODES
Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu
Savages
Sivert Høyem
Sonibo Gallo Negro
Spidergawd
Suede
Sun Kil Moon
The Cinematic Orchestra
The London Souls
The Love Triangle
The National
The Sore Losers
Ty Segall and the Muggers
Vadou Game
White Denim
Whitney
Woods
[/one_third_last]

Nieuws over programma en artiesten op Down The Rabbit Hole 2016

[catlist name=down-the-rabbit-hole search=’2016′ date=yes]

Headliners Down The Rabbit Hole uit het verleden

2015: Damien Rice – Iggy Pop – The War On Drugs
2014: Damon Albarn – The Black Keys – Foals

[fsb-social-bar facebook=”true” twitter=”true”]