Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Raadsel: welke Bospopartiest krijgt de meeste festivalmuntjes?

Raadsel: welke Bospopartiest krijgt de meeste festivalmuntjes?

Bospop is een geslaagd weekend. De hoofdacts spatten van het podium af en de artiesten genieten zelf ook van andere optredens. Lionel Richie en Melissa Etheridge gaan nog even samen kijken bij een optreden van Sting. Dat doen ze met de nodige drankjes en daarvoor zijn muntjes nodig. Alle artiesten hebben flink wat muntjes ingeslagen maar nu het festivalweekend ten einde is, hebben ze veel muntjes over. Daarom maken vijf artiesten op Bospop een bijzondere deal. Ze gaan hun overgebleven 100 festivalmuntjes aan het einde van het festival onder elkaar verdelen. Dat doen ze op de volgende manier:

Ze gaan een voorstel doen om de muntjes te verdelen. De artiest die het meeste publiek voor het podium kreeg, mag eerst. Daarna degene met het op-één-na meeste publiek, etc. Dit was de ranglijst aan het einde van het weekend, waarbij 1 het meeste publiek trok en 5 het minste:

  1. Sting
  2. Lionel Richie
  3. Melissa Etheridge
  4. Passenger
  5. Kensington

Sting doet als eerste een voorstel voor het verdelen van de muntjes. Ze gaan vervolgens allemaal stemmen. Iedereen moet VOOR of TEGEN stemmen. Als 50% of meer VOOR het voorstel stemt worden de tokens verdeeld zoals Sting het voorstelt en is het hele verhaal afgelopen.

Is er minder dan 50% VOOR het voorstel, dan moet Sting z’n tourbus opzoeken en met lege handen naar huis. Vervolgens is het de beurt van Lionel Richie om een voorstel te doen om de munten over de resterende artiesten te verdelen. Dezelfde regels worden gehanteerd (is minstens 50% VOOR dan worden de muntjes verdeeld, in de andere gevallen wordt Lionel naar z’n bus gestuurd zonder munten).

En dat gaat zo alsmaar door totdat de muntjes verdeeld worden, of iedereen naar huis is gestuurd en Kensington alleen overblijft met de hele rits munten. Nou is van alle artiesten die op Bospop spelen het volgende bekend:

  • Ze zijn oneindig slim, en weten dat ook van elkaar.
  • Ze willen op de eerste plaats zoveel mogelijk muntjes.
  • Ze willen niet naar huis.   
  • Ze vinden het wél leuk anderen naar huis te sturen (maar niet als hen dat muntjes kost!).

Welke artiest loopt weg met de meeste muntjes? En welk voorstel heeft hij of zij gedaan?


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.