Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Challenge: wie verzint de sterkste festivalfabel?

Challenge: wie verzint de sterkste festivalfabel?

Wie ooit wel eens op Balaton Sound is geweest, weet dat de avonden lang zijn en vol avontuur zitten. Om 22:00 in je tentje liggen ronken is er in elk geval niet bij. Het feest gaat door totdat de zon weer op komt en zelfs dat zien de meeste feestgangers nog niet als hun eindsignaal. Je kunt je vast voorstellen dat dat voer is voor absurde festivalverhalen. Zeker als het dansen gepaard gaat met het nuttigen van middelen die de geest lichtjes verruimen of het gezond verstand ietwat doen vernauwen.

Hou die verbeelding vast, want juist die fantasie heb je nodig om deze opdracht succesvol af te ronden. Aan jou de taak om zo’n absurd Balaton Sound-verhaal te vertellen aan de hand van de korte introductie hieronder en 10 emoji’s. Je mag de emoji’s gerust met een korreltje zout nemen, zolang we jouw associaties maar terug kunnen herleiden naar het figuurtje. “🦆” is dus niet perse een eend, maar mag bijvoorbeeld ook gekwaak, een vogel of Donald Duck zijn. Voor elke emoji die in je verhaal ontbreekt, tellen we 2 strafpunten. Je mag zelf bepalen in welke volgorde je ze gebruikt.

Als Jezus die uit zijn grot herrijst, voel jij het licht in je ogen langzaam terugkeren. Net als je je gelukkig prijst dat je na zo’n nacht überhaupt nog een hartslag hebt, slaat de bonkende koppijn toe. ‘Het was weer zo’n avond’, denk je. Met veel gestuntel klauter je rechtop op je luchtbed en grijp je de rits van de tent vast. Met een zwaai open je je tent. Meteen snijdt het felle zonlicht in je starre ogen. Je oogleden knijpen samen en je slaakt een moeizame kreun. Je schraapt je tong in de hoop dat ergens uit je mondholtes nog een laatste restje vocht komt, maar je wordt er pijnlijk aan herinnerd dat je mond net een Sahara is. Wanneer je je blik weer een beetje scherp hebt, zie je je vrienden verbaasd omkijken. ‘Hèhè, waar was je nou?!’, vraagt er een. ‘Het is half vijf ‘s middags en je komt nu pas boven water. We zijn je de hele nacht kwijt geweest en hebben je overal gezocht. Wat is er in godsnaam gebeurd?’. Je haalt even diep adem en zegt: “Jongens, ik kan het uitleggen…”

Schrijf een kort verhaaltje (max. 300 woorden) wat aansluit bij de introductie hierboven en waarin je alle emoji’s verwerkt.


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.