Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Rekensom: rekenen met festivalkennis

Rekensom: rekenen met festivalkennis

Rekenen was op de basisschool niet altijd ieders favoriete vak. Optrekken, vermenigvuldigen en – in ernstige gevallen – wortels en kwadraten. Hoog tijd om dit vak wat aantrekkelijker te maken door het te combineren met onze favoriete bezigheid: festivals! In deze opdracht gaan we rekenen met festivalacts en festivals. We pakken er een aantal bekende festivals bij en hebben daar een passende rekensom bij gemaakt. Kun jij alle antwoorden ontcijferen?

Vraag 1

Rock Werchter kent een rijke geschiedenis als het op headliners aankomt. De meeste grote acts hebben het hoofdpodium van Werchter al eens afgesloten. De Amerikaanse rockers van Kings of Leon speelden in totaal 7 keer in Werchter. Het hitalbum Only By The Night kwam uit in 2008 en in dat jaar ging de band ook op festivaltournee. Vanaf 2008 speelde de band drie maal op Pinkpop en 6 keer op Rock Werchter. Hoe vaak heeft ‘Sex On Fire’ live geklonken op beide festivals?

A. 7 keer
B. 8 keer
C. 9 keer

Vraag 2

Lowlands heeft voor de diehard feestgangers sinds 2017 de ArmadiLLow in het leven geroepen als 24-uurs area. Dé plek om je tot in de vroege uurtjes onder te dompelen in de meest dampende dansmuziek. In 2019 opende Lowlands haar deuren vanaf donderdag 20 augustus, om 09:00. Op maandag 24 augustus om 12:00 begon de grote schoonmaak op het terrein. Hoeveel uur heb je (met een gigantisch doorzettingsvermogen) in totaal kunnen doorbrengen bij deze area?

A. 72 uur
B. 87 uur
C. 99 uur

Vraag 3

Best Kept Secret staat erom bekend vaak nieuwe acts te programmeren. Toch bleken sommige acts zo graag terug te willen keren naar het strand van Hilvarenbeek dat ze nogmaals mochten komen. alt-J, Arctic Monkeys en Angus & Julia Stone zijn acts die de eer hadden meerdere keren op het festival te mogen spelen. Wanneer je de aantallen van deze acts met elkaar vermenigvuldigt (alt-J x Arctic Monkeys x Angus & Julia Stone) kom je op een getal uit. Welk getal is dit?

A. 16
B. 8
C. 12

Vraag 4

Sziget is een gigantisch populair festival onder Nederlanders. De cocktailemmers, Nederlandse acts, prachtig weer en nog meer cocktailemmers garanderen de populariteit onder het publiek. In 2017 trokken er zo’n 14.000 bezoekers vanuit Nederland naar het prachtige Boedapest. Wanneer iedere festivalganger vanuit Utrecht vertrekt is dat zo’n 1370 kilometer rijden. Hoeveel kilometer reden onze landgenoten in totaal (heen en terug) om dit festival te bezoeken? Je mag naar beneden afronden.

A. 38 miljoen kilometer
B. 9 miljoen kilometer
C. 19 miljoen kilometer

Vraag 5

2015 was het jaar van de afzeggingen voor Rock Werchter. Voorafgaand aan het festival cancelde eerst Sam Smith zijn komst naar Werchter. Vlak daarna viel Dave Grohl van het podium in Zweden en ging de show van Foo Fighters ook niet door. Enkele weken voordat de poorten in Werchter openden bleken ook JD McPherson, Ben Howard, Jessie J en BADBADNOTGOOD niet te komen. Voor de afzeggingen stonden er 80 optredens gepland van 80 unieke artiesten. Hoeveel optredens van unieke artiesten stonden er na de afzeggingen gepland?

A: 80
B: 79
C: 83


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.