Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Op de zon kun je rekenen tijdens Vestrock

Op de zon kun je rekenen tijdens Vestrock

Scroll tijdens een doorsnee zomer door je Instagramfeed en je ontkomt niet aan de zonaanbidders. Gebruinde hoofden, verbrande kuiten en armen waar het enige stukje lichte huid zich onder de festivalbandjes bevindt, het volgt elkaar snel op. Je vrienden genieten van de zon op Sziget, Mad Cool, Balaton Sound en NOS Alive. En jij? Jij gaat naar Vestrock in… Zeeland. Nou, Joke’s on your friends, want er zijn maar weinig plekken waar de zon zo consequent lijkt te schijnen als op het prachtige eiland waar het festival plaatsvindt. Op de zon kun je wel rekenen tijdens Vestrock!

Laten we dat eens letterlijk nemen. Het wordt tijd om in de naslagwerken te duiken en uit te zoeken wat de temperaturen waren tijdens de afgelopen tien edities van Vestrock. Op basis daarvan kun jij de volgende rekensom foutloos oplossen. Lukt het jou op het goede antwoord te komen? Dan zijn de volle tien punten voor jouw team!

Het gaat hieronder altijd om de dagtemperatuur zoals gerapporteerd door Vestrock. Rond je antwoord (en alle tussenstappen) af op twee cijfers achter de komma.

De variabelen

A = De gemiddelde dagtemperatuur van 2019 + de zondag van 2019 – (de zaterdag van 2014 / 2)

B = De warmste dag van 2013 – de warmste dag van 2015

C = De zondag van 2018 x de zaterdag van 2010

D = De vrijdag van 2012 + de gemiddelde dagtemperatuur van 2014

E = De warmste dag van 2016 / de warmste dag van 2017

De rekensom

E + (B / D) x C – (A x 2) = ?


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.