Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Hoe lang blijft jouw troep liggen na een festival?

Hoe lang blijft jouw troep liggen na een festival?

De maandagochtend na Welcome To The Village. Je rolt je tentje uit en strompelt nog een laatste keer naar het douchegebouw van Camping de Kleine Wielen. Dan kijk je op je horloge. Shit! Je hebt je verslapen en komt zo nog te laat voor je bus naar huis. Na een wereldrecordpoging tandenpoetsen ren je terug naar je tentenkamp, schud je iedereen wakker en begin je als een gek op te ruimen en in te pakken. Geen tijd! Opschieten! Je besluit de essentials in je rugtas te gooien en zet de beste kater-sprint uit je loopbaan in. Met een enorm schuldgevoel ren je van de camping af. De tas schokt bij elke stap. Je passeert een bord: laat geen rommel achter. Een traan biggelt over je wang. Nog iets wat je achterlaat op het mooie campingterrein.

Eenmaal in de bus kun je weer helder nadenken. Natuurlijk zullen de lieve medewerkers van Camping de Kleine Wielen jouw rommel wel opruimen. Bijna elke festivalcamping en -terrein worden achteraf grondig onder handen genomen door een schoonmaakploeg. Daardoor laten we de mooie natuur altijd weer netjes achter. Dat hoef je de organisatie van Welcome To The Village geen twee keer te zeggen, die zet zich altijd in voor een schoon en duurzaam terrein.

Hoe lang blijft je rommel liggen?

Maar stel nou eens dat dit niet het geval was. Dat er geen schoonmaakploegen zouden zijn, of er niet nagedacht zou worden over duurzaamheid? Hoe lang blijft je rommel dan liggen? Je denkt nog eens terug aan je tentenkamp. Wat ligt er nog? En hoe lang zou het daar blijven liggen als niemand het opruimt?

Weet jij welke van de volgende achtergelaten items het langste in de natuur blijven liggen? Zet de items in de juiste volgorde, waarbij 1 de kortste afbreektijd heeft en 10 de langste. Voor ieder item dat jouw team op de juiste positie weet te zetten, verdien je twee punten.

P.S.: We hebben vele bronnen geraadpleegd bij het maken van deze opdracht, dus staar je niet blind op welke bron je gebruikt. Desnoods kun je de bron toevoegen aan jouw inzending.

1. De stalen haringen


2. Je laatste sigaret


3. Een half broodje knakworst


4. Een plastic bakje friet


5. Een leeg 0,5 liter-blik De Klok bier

6. Het klokkenhuis


7. Een programmaboekje


8. Wegwerpponcho’s


9. Een plastic festivalmuntje


10. Een Spa-flesje


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.