Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Stonden deze randprogrammaparels wel of niet op Sziget?

Stonden deze randprogrammaparels wel of niet op Sziget?

Wanneer je een compleet eiland kan vullen met festivalgedruis combineer je de geweldige muzikale line-up met genoeg andere attracties. Gewoon, voor de afwisseling. Sziget heeft daarom elk jaar een gigantisch randprogramma met de gekste activiteiten en bezienswaardigheden. Zo rol je vanuit het hoofdpodium meteen het bosfeest in, waar je onder de bomen en de schitterende lampjes de hele nacht kunt genieten van de klanken van bijvoorbeeld ABBA. Naast deze tree party, het strand en het reuzenrad zijn er tal van tentjes, workshops en kraampjes. Zeven dagen Sziget zijn eigenlijk niet genoeg om ze allemaal gezien en gedaan te hebben.

Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Hieronder staan beschrijvingen van randactiviteiten. Sommige zijn echt, andere verzonnen. Aan jullie de vraag: kun je deze activiteiten wel of niet op het Hongaarse festival vinden? Het gaat hierbij om randprogramma’s van de afgelopen jaren. Vul in de antwoordvelden de nummers in van de randactiviteiten die er niet gestaan hebben. Voor ieder goed antwoord krijg je vijf punten.

1. Bij deze activiteit gaat het erom te ervaren hoe het is om visuele beperkingen te hebben. In een doolhof gemaakt van houten pallets moet je je weg zien te vinden. Dit is uiteraard een stuk moeilijker met een zwart oogmasker op.

2. In deze opblaasbare koepels kom je helemaal tot rust. Elke koepel heeft een andere kleur licht en lichteffecten. Vergeet alleen niet je schoenen uit te doen.

3. Over koepels gesproken: er is er nog een op het eiland te vinden. Hier kun je samen onder liggen en op het plafond levensechte visuals aanschouwen.

4. Jouw speciale talent krijgt ook in Hongarije genoeg aandacht. Op het open podium staan festivalgangers de hele dag door uit te blinken in de gekste kunstvormen. Het ‘gewone’ karaokepodium verbleekt hier toch wel een beetje bij.

5. Soms zie je op het terrein gekke beestjes rondlopen. Bij het straattheater vind je soms enorme kevers en lieveheersbeestjes die langzaam maar levensecht naar je toe kruipen.

6. Sziget nodigt graag gasten van over de hele wereld uit. Ook in Korea hebben ze een fantastische circusgroep die graag uitgenodigd wordt. De act draait om een acrobaat die op palen klimt, maar daar niet zo goed in slaagt.

7. Ook Ethiopië haalt graag acrobatische toeren uit. Het non-verbale verhaal gaat over een jongen die zich bij een circusgezelschap aan wil sluiten.

8. Naast al het gefeest worden op Sziget ook serieuze zaken aangekaart. In het kader van de Love Revolution verwelkomde het festival Malala Yousafzai. Zij sprak over mensenrechten in het algemeen en vrouwenrechten in het bijzonder.

9. Mocht je je kater eruit willen walsen, dan kan dat op de dansacademie. Hier krijg je les mét partner en verdiep je je in de technieken en bewegingen van traditionele dans.

10. Bordspellencafés springen als paddenstoelen uit de grond. Op Sziget groeit zo’n paddenstoel op het strand. Hier kan je namelijk leuke bord- en kaartspellen spelen.

11. Menig hippe Szigetganger kijkt elk jaar weer uit naar de kleurrijke achtergronden en andere Instawaardige hoekjes bij de stand naast de Mastercard stage. Hier kun je eindeloos veel fabuleuze foto’s maken voor the Gram.

12. Last van hoogtevrees? Reken er eindelijk mee af en spring vanaf acht meter hoogte op een gigantisch luchtkussen. Zo stort je jezelf letterlijk het diepe in.

13. Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is er ook een mini-aquarium te vinden op het terrein. Hier zwemmen perfecte replica’s van allerlei vissen in. Het geheel bedoeld om aandacht te vragen voor het behoud van koraalriffen.

14. Canadese circussen behoren tot de beste ter wereld. Daarom traden ze natuurlijk ook op Sziget op. Hun voorstellingen werden gekenmerkt door prachtige sprongen, mensen in de lucht en muziek.

15. In de Art Zone ontdek je je innerlijke kunstenaar. Hier kun je bijvoorbeeld (onder strikte begeleiding) leren glasblazen. Zo creëer je een leuk Sziget-souvenir om mee naar huis te nemen.

16. Fantastische kapsels, glitterende make-up en fantastische kleding: bij de drag queen-show vergaap je je aan alle mooie queens op de catwalk.

17. Hoewel je meestal niet graag wil denken aan de dood, is daar op Sziget wel de ruimte voor. Bij het dodencafé worden taboes doorbroken en kun je vrijuit praten over de dood en je gedachten of gevoelens erbij.

18. Iedereen houdt stiekem wel van kleien. Daarom is er op het terrein een complete kleistudio ingericht, waar je fijn in de weer kan met dit materiaal. Een likje verf over je boetseerwerk en klaar is je aandenken aan een fantastische week.

19. Waan je op een goede oude kermis en speel diverse minispelletjes. Stokken omgooien of ballen door netjes mikken: je vindt het er allemaal. Ook staan er genoeg schilderijen met een gat om je hoofd doorheen te steken.

20. Het eiland verwelkomde vele wonderlijke gasten. Zo ook Rusty Goffe: een acteur die een Oompa-Loompa speelde in ”Charlie and the Chocolate Factory”. Naast acteur heeft hij ook verstand van stunts, wat hij tijdens zijn optreden duidelijk naar voren bracht.


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.