Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Inschattingsvraag: Hoeveel biertjes worden er gedronken op Nirwana Tuinfeest?

Inschattingsvraag: Hoeveel biertjes worden er gedronken op Nirwana Tuinfeest?

Er is maar weinig zaken zo onlosmakelijk verbonden aan Nirwana Tuinfeest als bier. Het festival vindt jaarlijks plaats in Lierop, waar de Brabantse gezelligheid en het wegdrinken van goudgele rakkers hand in hand gaan. Als echte Nirwana Tuinfeest-ganger kun jij er ook wat van. Tussen optredens van Wolfmother en De Staat, ben jij de eerste die zich in de ‘Bieroase’ begeeft. Van speciaalbiertjes in echte Nirwana Tuinfeest glazen tot het wegpompen van liters Grolsch; jij doet het allemaal.

Tijdens het festivalweekend zelf ben je er allerminst mee bezig, maar de maandag na al het feesten kun je door de brakheid niet meer helemaal scherp zien. Gelukkig ben je niet de enige met trillende handjes en hevige hoofdpijn – voor zo’n beetje al je festivalvrienden geldt hetzelfde verhaal. Dat hoort erbij. Het is dan ook wel echt een goed feestje geweest. Toch kun je het niet helpen om je af te vragen: ‘Hoeveel biertjes heb ik er nu eigenlijk doorheen gepompt?’. Jij en je festivalmaatjes beginnen, voor zover de hersenen het nog toelaten, aan een uitgebreid telproces. Aan jullie de volgende inschattingsvraag: “Hoeveel biertjes (0.33L) drinkt de gemiddelde Nirwana Tuinfeest-ganger in een festivalweekend?”.

Weet jij het juiste antwoord? Dan verdien jij de punten!

Photo: Ian Geerts / Festileaks
Photo: Ian Geerts / Festileaks


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.