Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten De Jeugd van Toen: Herken jij deze polygoonsongteksten?

De Jeugd van Toen: Herken jij deze polygoonsongteksten?

Het lijkt al eeuwen geleden dat we voor het laatst op een festivalweide hebben gestaan. Kun je je voorstellen dat er wellicht al hele woonwijken zijn gebouwd, duizenden kinderen zijn geboren en tientallen baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen zijn gedaan sinds jij voor het laatst brak je tentje uitkroop? Je voelt je vast ook al een beetje oud worden, toch? Je hoort jezelf al tegen je vrienden zeggen: “Weet je nog? Toen we De Jeugd van Tegenwoordig in 2019 hebben gezien?” Je gedachten lijken wel zwart-wit beelden met zo’n krakende nieuwslezer als voice over.

*Polygoonstem*: Het concert van De Jeugd van Tegenwoordig op Nirwana Tuinfeest 2020 had één der hoogtepunten des Neerlandsche festivalzomers moeten worden. Het is omwille van onze nostalgische gevoelens dat wij heden terugdenken aan de voorgaande optredens van onze favoriete formatie. Dat stamt uit een tijdperk dat zover van ons verwijderd is, dat wij genoodzaakt zijn om aan deze popgroep te refereren als ‘De Jeugd van Toen’.

Hierbeneden vind je tien geluidsfragmenten van songteksten van De Jeugd van Toen, het polygoon equivalent van De Jeugd van Tegenwoordig. De opdracht is simpel: vind de songtitel van het origineel van DJVT!

1.

2.

3.

Aanvulling (24/08): dit betreft een parodie op een DJVT-nummer.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.