Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Wat is de snelste route naar Sziget?

Wat is de snelste route naar Sziget?

Sziget is een festival dat uitermate goed te combineren is met een avontuurlijke reis. Er zijn zoveel manieren om naar het festival in Boedapest af te reizen, dat jij en je festivalcrew al snel verdwalen in de mogelijkheden. Na veel discussie en gereken denken jullie allemaal een route te hebben gevonden die niet alleen avontuurlijk, maar ook nog eens effectief is. Al snel ontstaat er een nieuwe discussie: wie heeft de snelste route te pakken? Er is natuurlijk maar één manier om daar achter te komen: een race. Jullie nemen elk jullie eigen vervoersmiddel. De trein, het vliegtuig, de auto, de benenwagen en de fiets zullen het tegen elkaar opnemen. Nu is alleen nog maar de vraag: wie komt er als eerste aan in Boedapest?

De routes

  • De trein legt 1689 km af met een gemiddelde snelheid van 142 km/u. De trein maakt echter wel 8 keer een stop van 78 minuten.
  • Het vliegtuig vliegt van Amsterdam naar Hamburg (400 km), op Hamburg wacht je 4 uur en 57 minuten op je overstap. Vervolgens vlieg je naar Athene (2300 km) om een goede vriend op te pikken en samen verder te vliegen. Daar heb je een overstap van 2 uur en 14 minuten. Vervolgens vlieg je naar Budapest (1211 km). Het vliegtuig gaat normaal gesproken 650 km/u, maar tussen Athene en Boedapest staat een stevige tegenwind, waardoor het vliegtuig 4% langzamer gaat.
  • De auto legt een afstand van 1211 km af. Je neemt de toeristische route en besteed 67% van je reis op de binnenweggetjes. Hier rijd je een gemiddelde snelheid van 53 km/u. 24% van de reis tuf je over provinciale wegen, met een gemiddelde snelheid van 81 km/u. De overige afstand rijd je over de snelweg, waar je een gemiddelde snelheid van 120 km/u haalt. In totaal houd je 7 pauzes, waarvan er 5 een half uur duren, en 2 een heel uur.
  • De benenwagen legt een afstand van 1305 km af. Je begint met een gemiddelde snelheid van 8 km/u, maar dankzij de vermoeidheid ga je elke 100 kilometer 0,05% langzamer lopen. Gelukkig heb je een superconditie en hoeft je nooit te stoppen.
  • De fiets brengt je over 1389 km. Over het grootste gedeelte van het traject fiets je met een gemiddelde snelheid van 25 km/u. Dat gaat echter alleen over de vlakke stukken, het klimmen en dalen is hier niet bij inbegrepen. Er zitten een aantal lastige klimmetjes in je route. In totaal klim je op 19% van de route tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 4,5%. 14% van je route daal je met een gemiddeld dalingspercentage van 2,9%. Voor elke procent stijging, ga je 20% langzamer. Voor elke procent dat je daalt, ga je 31% sneller. Je neemt 1 keer een pauze van 10 uur om te slapen.

Welk vervoersmiddel brengt je het snelst naar Boedapest, en hoe lang doe je er dan over? Formuleer het juiste antwoord als volgt: “[vervoersmiddel] [UU:MM:SS]”, en sleep de volle punten binnen!


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.