Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Hoeveel lampjes heeft NOX in the Woods nodig?

Hoeveel lampjes heeft NOX in the Woods nodig?

Dat NOX in the Woods elk jaar in Eindhoven – de Lichtstad – plaatsvindt, wist je misschien al wel. Maar wist je ook dat NOX “nacht” betekent in het Latijn? A match made in heaven, want als drum ‘n bass festival verbruikt NOX in the Woods nogal wat licht om de nachtelijke duisternis zo lang mogelijk uit te stellen. Speciaal daarvoor ontwerpen we een nieuw podium voor het Brabantse festival: het Lumina-podium waar het licht nooit uitgaat! Een beetje zoiets als dit, maar dan met meer licht:

Het wordt een podium van maar liefst 89 meter breed, 23 meter hoog en 42 meter diep. Het moet een bak worden, zoals het hoofdpodium van Pinkpop dat ook is. Een lichtbak, om precies te zijn. Daarom worden alle binnenwanden volgehangen met lampen die elk een diameter van 12 centimeter hebben. Alleen de vloer is niet voorzien van deze lampen. Daarnaast moeten er ook nog grote spotlights worden gekocht om het publiek en bos mee te verlichten. Aan weerszijden van het podium is daarvoor een wand van 17 meter breed en 20 meter hoog aangebracht. Deze wordt compleet volgehangen met spotlights met een diameter van 50 centimeter. Bijna compleet dan, want elke derde spotlight (vanaf linksboven op elke wand, met de leesrichting mee) wordt vervangen door een laser met dezelfde diameter.

Nu wil NOX in the Woods alle lampen en spotlights voor volgend jaar alvast inkopen bij Philips. Hoeveel items staan er in totaal op hun bonnetje?


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.