Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Challenge: maak een Klangstof-beat met festivalitems

Challenge: maak een Klangstof-beat met festivalitems

De Noors-Nederlandse formatie Klangstof is in alle opzichten een band met internationale allure. Frontman Koen van de Wardt groeide op in Noorwegen, maar verruilde het land van de Fjorden op zijn 13e toch voor het grote Amsterdam. Hij speelde een tijdje bij de succesvolle indieband Moss, maar schreef in diezelfde periode verschillende tracks die hij voor ‘zijn’ Klangstof bewaarde. Met hun debuutalbum Close Eyes to Exit gooiden ze hoge ogen en schopte de band het zelfs als eerste Nederlandse act tot het grote Coachella. Inmiddels heeft de band met met de single ‘Blank Page’ van hun recente album The Noise You Make Is Silent al één van de zomerhits van 2020 te pakken. De bijzondere samenwerking met MEROL voor het nummer ‘Campingdisco’ is daarbij de spreekwoordelijke kers op de taart.

Van de Wardt geeft in verschillende interviews aan dat hij lang heeft moeten zoeken naar dé Klangstof-sound. Zo schreef hij voor het nieuwe album meer dan 70 (!) nummers, waarvan er slechts twee de plaat hebben gehaald. Om het juiste resultaat te behalen, moest hij dus ook een stap uit zijn comfort zone zetten.

Tijdens hun jamsessies kleuren de leden van Klangstof daarom vooral niet binnen de lijntjes, maar zoeken ze de grenzen van hun instrumenten op. Ze experimenteren daarnaast met andere objecten om nieuwe geluiden te ontdekken. Tijd voor jullie om hetzelfde te doen! Kies je favoriete festivalitems en sample erop los. Trommel met die tentstokken, of rammel op je campingpannetje: haast elk voorwerp een een potentiële muziekmachine. De teams die de vetste Klangstof-achtige groove produceren, strijden om de bonuspunten. Het winnende team krijgt daarnaast de gesigneerde EP Everest en een zeefdrukposter voor elk teamlid!


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.