Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Wat is de snelste route naar Misty Fields?

Wat is de snelste route naar Misty Fields?

Voorafgaand aan Misty Fields wordt er altijd een fiets- en wandeltocht georganiseerd, voor als je helemaal relaxed het weekend in wil gaan.
Echter, voordat jij en je festivalcrew aan deze activiteit kunnen meedoen, moeten jullie nog wel in Heusden zien te komen. En wil het nou net zo zijn dat jullie helemaal vanuit de andere kant van het land moeten komen, uit Groningen. Door de vele mogelijkheden ontstaat er al vlug een discussie over welke route het snelste is. Na veel gereken denken jullie allemaal een route te hebben gevonden die niet alleen avontuurlijk, maar ook nog eens effectief is. Maar, wie heeft de snelste route te pakken? Er is natuurlijk maar één manier om daar achter te komen: een race! De trein, de auto, de benenwagen en de fiets zullen het tegen elkaar opnemen. Nu is alleen nog maar de vraag: wie komt er als eerste aan in in het pittoreske Heusden?

De routes

  • De trein legt 241 km af met een gemiddelde snelheid van 111 km/u. Om de een of andere rijden er die dag alleen maar sprinters en ben je opgezadeld met een trein die in elk gehucht stopt. Met welgeteld 40 dorpen en steden tussen jou en Heusden zeker geen pretje. Bij elke stop wacht de trein 5 minuten om iedereen de kans te geven om rustig in en uit te stappen. Hierna moet natuurlijk ook nog een aansluitende bus genomen worden, die er 55 minuten over doet.
  • De auto legt een afstand van 253 km af. De auto die je tot je beschikking hebt is alleen niet meer wat hij ooit was. De snelweg is teveel gevraagd en je zal door middel van dorpjes en provinciale wegen in Heusden moeten aankomen. 55% van je route bestaat uit binnenweggetjes waar je gemiddeld een snelheid van 43 km/u haalt. 27% van de reis weet je over een provinciale weg te rijden waar je een snelheid van gemiddeld 67 km/u haalt. En de rest van de route haal je het uiterste uit de auto en rijd je gemiddeld 82 km/u. In totaal hou je 3 pauzes van 30 minuten om even de airco-loze auto te ontsnappen.
  • De benenwagen legt een afstand van 240 km af. Je krijgt het voor elkaar om te rennen met een gemiddelde snelheid van 15 km/u, maar dankzij een ongekende runner’s high ga je elke 20 kilometer 12% sneller lopen. Door deze superconditie kan je de tocht in één keer afleggen.
  • De racefiets brengt je over 255 km. Over het grootste gedeelte van het traject fiets je met een gemiddelde snelheid van 44 km/u. Dat gaat echter alleen over de vlakke stukken, alle andere terreinen die je tegenkomt zijn hier niet bij inbegrepen. Er zitten een aantal lastige paden in je route. In totaal rij je op 19% van de route op een bospad, wat voor een vertraging van 31% zorgt. 36% van je route ben je op een kiezelpad aan het rijden, wat je snelheid met 35% doet zakken. De rest kan je gelukkig gewoon op asfalt rijden, waar je wel je normale snelheid kan behouden.

Welk vervoersmiddel brengt je het snelst naar Heusden, en hoe lang doe je er dan over? Formuleer het juiste antwoord als volgt: “[vervoersmiddel] [UU:MM:SS]”, en sleep de volle punten binnen!


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.