Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Spot jij het verzonnen Best Kept Secret?

Spot jij het verzonnen Best Kept Secret?

Best Kept Secret staat bekend om de unieke headliners en het bijzondere foodtruck-aanbod. Daarnaast focust het festival op de best bewaarde geheimen van de muziek: de ruwe diamanten, de verborgen parels! Het is dan ook elk jaar weer een feest om het programmaboekje door te bladeren en de biografieën van de meest obscure bandjes door te lezen. Sommige zijn zo uniek, dat je bijna niet kunt geloven dat ze echt bestaan.

In deze quiz testen we of jullie team goed op de hoogte is van de onontdekte parels van Best Kept Secret. Hieronder vinden jullie vijf maal drie biografieën van de best bewaarde geheimen van het Brabantse festival. Eén van deze biografieën is echter door ons bedacht. Komen jullie er achter bij welke omschrijving geen Best Kept Secret-artiest hoort?

Vraag 1

A. Dit viertal uit het hoge noorden van Europa past in een lange traditie van poppunkbands. De band die sinds 2013 actief is, trekt geen vies gezicht van een one night stand meer of minder. Inmiddels heeft de band genoeg meegemaakt om mee te vullen. De hoogste tijd voor een portie Sex Education.

B. Dit Groningse drietal landt alleen wanneer de nood het hoogst is. De band staat bekend om het uitbrengen van muziek op cassettebandjes. Maar sta er niet van te kijken wanneer je oude radio uit elkaar klapt van de energie die de jongens meebrengen. Wie maakt het Best Kept Secret-landingsplatform gereed?

C. Deze toekomstige Engelse ster vertoeft al lange tijd in Miami, Amerika. Speciaal voor Best Kept Secret komt hij weer even terug naar Europa. De muziek wordt gekenmerkt door snelle drums en trippy gitaarrifjes. Ook was de Brit recentelijk nog te zien in King Arthur: Legend of the Sword. Laat jij jezelf meevoeren naar een nieuwe galaxy?

Vraag 2

A. 2007 was het doorbraakjaar van deze Amerikaanse DJ. Sinds haar doorbraak heeft ze al een grote schare wereldberoemde fans, zoals Paris Hilton en basketballer Kris Humphries. Na haar doorbraak nam ze eerst clubs in New York en Miami over. Daarna viel de rest van de wereld voor de super dansbare neo-psychedelica en electronica. Dans jij mee de Best Kept Secret-nacht in?

B. Met een Grammy-nominatie op zak komt dit duo vanuit Californië naar Hilvarenbeek. Inmiddels heeft de folkgroep al 6 albums uitgebracht, waarvan er twee gratis te downloaden waren. Het folkduo krijgt een prachtig plekje in de zon en op het strand van Beekse Bergen. En omdat het misschien nog wat vroeg is voor alcohol, pak je er het best een pakje drinken bij.

C. Wat past er nu beter op Beekse Bergen dan een stel roofdieren. Deze dieren doen zich Mexicaans voor, maar komen eigenlijk uit Californië. Wat vast staat is dat deze band je tijd niet zal verdoen als je komt kijken. Hoe dichtbij durf jij te komen?

Vraag 3

A. Haal je banjo maar uit de kast, want dit Georgische drietal neemt je mee op de folk roadtrip van je dromen! Na een leven als backpackers besloten deze vrienden de wereld over te blijven trekken, maar nu als Georgische folk muzikanten. Uiteraard alle drie met een net niet zuiver gestemde banjo in de hand.   

B. Deze band vol matjes staat bekend om de Zuidelijke punk- en pubrock die ze live vol energie ten gehore brengen. Komende zomer zouden ze naast hun BKS show ook nog een optreden geven op een Nederlandse Kinderboerderij. Live is het gegarandeerd schreeuwen, want net als sommige straathonden kan deze band niet gemuilkorfd worden. 

C. I, II, III: spacen maar! Dat is wat je bij deze Chileense formatie doet. Tijdens de gemiddelde festivalshow zal deze band maximaal vijf van hun nummers kunnen spelen, maar daarmee weten ze je wel naar een hoger spiritueel niveau te krijgen. Over het feit dat ze uit Chili komen hoef je je trouwens geen zorgen te maken, daar hoor je niks van. 

Vraag 4

A. Deze jongen moet zichzelf vooral niet tekort doen, sinds kort behoort hij absoluut tot de eerste klas! In zijn eigen tong weet hij elke zaal en festivaltent mee te krijgen. In tegenstelling tot genre-collega’s komen deze studentikoze jongen en zijn entourage altijd op tijd. Om de hele backstage leeg te zuipen, natuurlijk.

B. Schelle beats en een knerpende bas, dat beleef je bij ’s wereld eerste, zelfbenoemde trash-techno dj. Opgegroeid op het platteland, maar al op jonge leeftijd aangetrokken tot de herrie van de stad. Die urbane guurheid wordt tijdens de energieke sets gelukkig in een heerlijk techno-sausje gedoopt.

C. Dit duo belooft een je een rollercoaster van verwachtingen en emoties. Eerst een lugubere artiestennaam, dan twee jonge meiden op het podium, en vervolgens angstaanjagende pop uit de speakers. Waarschuwing: neem je oma niet mee naar de BKS show van dit duo, ze komt waarschijnlijk niet levend de tent uit.

Vraag 5

A. Ze heeft twee nationaliteiten, maar daar houdt het binaire wel op voor deze artiest. Met een mix van elektro, punk, triphop, grime en avant-garde pikt ze wat mee uit allerlei hoeken van het muzikale spectrum. Bij deze Iranese weet je dan ook echt nooit wat je kan verwachten.   

B. De man kennen we natuurlijk al sinds de jaren ‘90, maar er zijn maar weinig mensen die van zijn solocarrière weten. In zijn Londense keldertje stofte hij zijn opa’s trompet af, en dat legde hem geen windeieren. Met zijn lange haren is hij makkelijk te spotten, maar in de straten is hij nog nooit gezien. 

C. Armpje uit het raam van je Chevy, de zon die achter de horizon van North-Carolina zakt en de muziek van dit zestal op de radio. Amerikaanse wordt het niet! Gelukkig komt deze band ook op Best Kept Secret een feestje vieren. Laten we in ieder geval hopen dat ze deze keer hun kleding gewoon aan houden.


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.