Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Quiz: The Best Kept (Music) Secret Kennisquiz

Quiz: The Best Kept (Music) Secret Kennisquiz

In deze kleine kennisquiz wordt je kennis van de muziekwereld op de proef gesteld. Van vragen over de classics tot weetjes over de nieuwe generatie. Van mensen en omgevingen herkennen tot obscure weetjes over teksten. Net als op Best Kept Secret is er veel te leren en ontdekken in deze quiz. Veel succes!

 1. De eerste editie van Best Kept Secret vond plaats in 2013. En niet met de minste namen. Welk van de volgende acts behoorde niet tot de eerste namen die bekend werden gemaakt voor het festival:
  Arctic Monkeys, Alt-J, Bloc Party, No Age, Portishead, Sigur Rós, Swim Deep en SKATERS
 1. Mr. Blue Sky van Electric Light Orchestra is geschreven door Jeff Lynne na een hele lange bewolkte periode in de Alpen. Uiteindelijk kwam de zon weer tevoorschijn en voila, het werd het meest vrolijke liedje ooit gemaakt. Wat zijn de laatste vier woorden die je hoort in het liedje?
 1. Welk nummer van Sigur Rós gaat over Slaapengelen?
 1. The Strokes zijn (opnieuw) aangekondigd voor BKS 2021. De leden van The Strokes hebben interessante ouders: ze hebben namelijk roots over de hele wereld. Wat is het kleinste land waar één van de ouders vandaan komt?
 1. Welk lid van The Beatles is de Egg Man volgens de leden van The Beatles zelf?
 1. Fontaines D.C. stond ook op het affiche van BKS 2020. Hopelijk zijn ze volgend jaar ook weer van de partij. Aan nieuwe muziek ligt het niet, want met het nieuwe ‘Hero’s Death’ hebben ze een kneiter van een single uitgebracht. Aidan Gillen, die wij ook kennen van Littlefinger (Game Of Thrones), speelt de hoofdrol in de clip. Wat kreeg hij hiervoor betaald?
 1. Op welk festival bevinden wij ons hier op Google Earth?
Source: Google Earth
 1. Welke Best Kept Secret-artiest heeft ooit aan een Canadese talentenjacht meegedaan?
 1. Wie zien wij hieronder op het podium?
Photo credit: Leonard Nevarez
 1. Welk lid van deze ‘Club van 27’ ( Jimi Hendrix, Brian Jones, Amy Winehouse, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Robert Johnson) is het oudste geworden?


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.