Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten The Pinkpop Price is Right: Hoeveel kost het nu echt?

The Pinkpop Price is Right: Hoeveel kost het nu echt?

Het is de Pinkpop-zaterdag en jullie team moet ‘alweer’ munten halen. Onder andere iets te veel drinken op het speciaalbierterras en de aanschaf van die 5 Pinkpophoedjes zorgden dat het wat harder ging dan gepland. Terwijl de bankrekening leger en leger raakt, vraag je jezelf plotseling af hoeveel alles wel niet kost op zo’n festival. De hoogste tijd om eens uit te rekenen hoeveel dat rondje voor jouw team nu eigenlijk kost.

Informatie vooraf:

1 munt kost €2,80.
De gegeven muntprijs is altijd de prijs per stuk.

Vraag 1

De headlineshow van Red Hot Chili Peppers is afgelopen. Nog even snel een biertje met jouw team om een geslaagde festivaldag te bespreken. Je loopt naar de bar en bestelt 5 grote bier. Welk bedrag reken je af?
A. €21,-
B. €14,-
C. €16,80
D. €24,30

Vraag 2

Natuurlijk kan jouw team niet zonder een heus Pinkpophoedje. Je loopt samen naar de stand van Amnesty International, maar ondertussen moet een teamlid even naar de wc. In de tussentijd besluiten twee andere leden snel een snack te halen. Beide halen een frikandel voor 1 muntje. De prijs van de hoedjes is 4 munten per hoofddeksel. Hoeveel gaf jullie team in totaal uit?
A. €61,60
B. €56,00
C. €58,80
D. €64,40

Vraag 3
Het is een warme Pinkpop-editie en dus mag er af en toe wel eens gedoucht worden. Het douchen kost 1 muntje per keer en voor een extra muntje kun je in de campingshop shampoo kopen. Dat komt goed uit, want teamlid 1 wil op zaterdag gaan douchen, maar vergeet shampoo. Wat dat betreft is teamlid 2 beter voorbereid, want hij staat extra vroeg op om op zondag te gaan douchen zonder in de rij te staan. Het vermoeden bestaat dat teamlid 3 smetvrees heeft, want die kiest voor een douchebeurt op vrijdag, zaterdag én zondag. Teamlid 4 was ook van plan zichzelf goed schoon te houden, maar had vaak toch geen zin: er werd slechts één keer gedoucht dat weekend. Tot slot teamlid 5, hier leek het goed te gaan toen er op zaterdag gekozen werd voor een opfrisbeurt. Echter liet zij een oogje op iemand vallen en kwam ze na een uur flirten zonder te douchen terug. Hoeveel hebben jullie samen besteed aan het douchen?
A. €22,40
B. €19,60
C. €16,80
D. €25,20

Vraag 4

De volgende act op het programma is Twenty One Pilots. Voordat jullie team daarvan kan genieten moet er gegeten worden. De taken worden verdeeld: Teamlid 1 loopt naar de bar en bestelt 2 grote bier, 2 kleine bier en 1 cola. Het tweede teamlid snelt zich naar de pizza kraam en bestelt 2 pizza’s (3 munten). Teamlid 3 en 4 weten niet wat ze willen, maar bestellen uiteindelijk beide döner (2 munten). Tot slot bestelt teamlid 5 een frietje met (1 munt) en een frikandel (1 munt) en houdt snel een tafeltje bezet. Hoeveel gaf jullie team uit?
A. €42,00
B. €44,80
C. €47,60
D. €50,40

Vraag 5

Het is zondagmiddag en jullie vinden dat jullie wel een rustmomentje verdiend hebben. Een van je teamleden komt met het fantastische idee om het speciaalbierterras beter te leren kennen. Zo gezegd, zo gedaan en even later staat het tafeltje vol met lege glazen en lopen jullie, enigszins aangeschoten, richting de volgende act. Jullie hebben het volgende besteld:
– 4x Lentebock (1,5 munt)
– 3x Session IPA (2 munten)
– 2x Pilsner groot (1,5 munt)
– 5x Weizen (2 munten)
– 1x IPA (1 munt)
Hoeveel gaven jullie gemiddeld per persoon uit?
A. €25,56
B. €5,20
C. €14,56
D. €15,12

Bonusvraag

Een festival is ongeveer de enige plek ter wereld waar wordt betaald met munten. Maar stel dat het betalen met munten de normaalste zaak van de wereld was. Hoeveel Pinkpop-munten heb je dan nodig om het Binnenhof te verbouwen?


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.