Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Maak je eigen roze Amnesty Pinkpop hoedje

Maak je eigen roze Amnesty Pinkpop hoedje

Wie aan Pinkpop denkt, denkt aan het Pinkpop hoedje van Amnesty International. Toch bestaat deze nog niet zo lang vergeleken het festival zelf. Het eerste jaar dat het roze hoedje zijn intrede deed was in het jaar 2000. Zou jij je kunnen voorstellen hoe een Pinkpop veld mét roze hoedjes er uit had kunnen zien tijdens het concert van Rage Against The Machine in 1993? Dat was naast een aardbeving ook nog een tsunami aan roze geweest.

Nu is het roze hoedje niet meer weg te denken als meest gedragen accessoire op het Pinkpopterrein. Ook de bekendmaking is elk jaar weer een speciale gebeurtenis op de Persconferentie. Daarin legt de ontwerper uit wat er allemaal in zit verwerkt. Daarnaast steun je met het kopen van een Pinkpop hoedje ook nog eens het goede doel Amnesty International.

De Opdracht:

Je raadt het al. Een Pinkpop zonder roze hoedje is tegenwoordig geen Pinkpop meer. Jullie mogen helemaal losgaan op een nieuw ontwerp. Twee regels en één pré:
1. Het hoedje moet, natuurlijk, op je hoofd kunnen
2. Het hoedje moet herkenbaar roze zijn
3. Het verwerken van Amnesty International in je ontwerp is een pré

Inspiratie nodig? Check het filmpje hieronder en daag je zelf uit! Zorg ervoor dat het zo’n mooi exemplaar wordt, dat zelfs deze baas hem mee wilt nemen in zijn achterzak.

Upload een foto van je hoedje met iemand die deze draagt via het uploadformulier hieronder. Je krijgt dan sowieso 10 punten! De beste inzendingen winnen tot maar liefst 30 bonuspunten.


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.