Home Alle opdrachten Beschikbare opdrachten Raadsels: Rock Werchter Campingspelletjes

Raadsels: Rock Werchter Campingspelletjes

The Hive is dé plek om te overnachten op Werchter. Ondanks dat je prima op andere plekken kan slapen, is de afterparty in de grote tent op The Hive een welverdiende pitstop tussen het festival en je bed. De volgende dag is het echter langzaam opstarten. Na een ontbijt wordt er natuurlijk een spelletje gespeeld. Precies dat gaan we hier nu ook doen.

Wij hebben vijf raadsels voor jullie: vier schaakvragen en één pokervraag, want ja, iedereen schaakt ‘s ochtends even om de verloren hersencellen van de dag ervoor weer bij te tanken, toch? Elk antwoord is één van de vroegere campingnummers van Rock Werchter. Sommigen bestaan nog zoals A1 en C3. Maar er zijn er ook velen gesneuveld. Wij weten ook niet echt meer op welke campings wij vroeger hebben gestaan. Laten we zeggen dat jullie als antwoord A1 t/m A10, B1 t/m B10 en C1 t/m C10 mogen gebruiken!

Voor de schaakraadsels kijk je altijd vanuit het perspectief (i.e. de kant van het bord) van waar een stuk begint. Daarnaast doen we natuurlijk alsof er geen andere stukken in de weg staan.

#1

Je pion begint op een schaakbord op positie A2. Eerste zet is twee stappen naar voren zoals dat alleen in de eerste zet mag. Daarna doet de pion nog een stap naar voren. Daarna slaat de pion een stuk van de tegenstander. Vervolgens doet de pion nog een stap naar voren. Op welke positie/Rock Werchter Camping eindigt de pion?

#2

Je bent nu een paard dat begint op G8. Je eerste zet is twee naar voren en één naar rechts. Wat een magisch stuk is een paard toch. Je tweede zet is één naar voren en dan diagonaal links naar voren. De derde zet is twee naar rechts en één naar onder. De vierde zet is één naar voren en één diagonaal rechts naar voren. Je vijfde zet is één naar achter en één rechts diagonaal naar achteren. Je zesde zet is twee naar links en één naar onder. De laatste zet is één naar onder en twee naar rechts. Op welke positie/Rock Werchter Camping eindigt het paard?

#3

Lekker lopen als loper die begint op F1. Eerste zet is rechts diagonaal naar voren totdat je niet verder kan. Tweede zet is links diagonaal naar voren totdat je niet verder kan. Derde zet is één diagonaal links naar achteren. Volgende zet is vijf stappen diagonaal rechts naar achteren. De vijfde zet is rechts diagonaal naar voren totdat je niet verder kan. De zesde zet is diagonaal links naar voren totdat je niet verder kan. De zevende zet is links diagonaal naar achteren tot je niet meer kan. Zet 8 is één stap rechts naar achter. De laatste stap is één stap links naar achter. Op welke positie/Rock Werchter Camping eindigt de loper?

#4

Je bent nu het machtigste stuk op het bord. De vrouw die alles in werking stelt om haar minder capabele man veilig te houden. Je begint op E8 en we zeggen niet meer bij welke zet we zijn, behalve bij de eerste. Eerste zet is helemaal naar voren totdat je niet meer kan. Diagonaal links naar achteren totdat je niet meer kan. Twee stappen naar rechts. Links diagonaal naar achteren tot je niet meer kan. Zeven stappen naar rechts. Vijf naar voren. Twee links diagonaal naar achteren. Één rechts diagonaal naar achteren. Drie naar achteren. Één links diagonaal naar voren. Naar links tot je niet verder kan. Als laatste helemaal naar rechts op één vak na. Op welke posititie/Rock Werchter Camping eindigt the Queen?

#5

Het wordt al later op de camping en er is nog tijd voor één potje poker totdat we naar het festivalterrein gaan. Welk campingnummer komt overeen met de beste pokerhand, met de onderstaande board cards? Flushes worden buiten beschouwing gelaten.

De Flop: A 4 3

De Turn: 2

De River: 3

Inleveren maar!

Vul de antwoorden hieronder in. Deze opdracht is in totaal 10 punten waard. Twee punten per goed antwoord. Speel ze!


Log in om deze opdracht te kunnen inleveren.