Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Festileagues: wat houdt het in en hoe werkt het?

V1: Wat is Festileagues?

Festileagues is een festivalspel van festivalplatform Festileaks voor vriendengroepen die al in de startblokken stonden voor een nieuwe festivalzomer. Als alternatief spelen deelnemers een breed spectrum aan online en offline opdrachten met een ultieme hoofdprijs in het verschiet: toegang tot 18 diverse topfestivals in binnen- en buitenland in 2021.

V2: Hoe werkt het?

Wanneer jij en je team zijn ingeschreven, heb je toegang tot het dashboard op de Festileagues website. Hier zijn gedurende de hele zomer nieuwe opdrachten te vinden waar een puntenaantal, maar ook een deadline aan gekoppeld zijn. Door deel te nemen aan deze opdrachten verdien je punten, die door de spelleiding worden uitgedeeld. Natuurlijk geldt hierbij de vuistregel: hoe meer punten, hoe beter!

V3: Wanneer en hoe kan ik deelnemen aan Festileagues?

Festileagues vindt gedurende de gehele festivalzomer plaats: van 3 juni tot en met 31 augustus. Tijdens deze periode is het mogelijk om jou en je team in te schrijven en deel te nemen aan de opdrachten. Ook als je niet direct vanaf het begin meespeelt, heeft inschrijven nog zin. Bij latere opdrachten zijn namelijk relatief meer punten te verdienen dan in het begin. Zo blijft het spannend!

V4: Waarom moet ik me aanmelden om mee te spelen?

Door je aan te melden als team zijnde, is het mogelijk om gericht de punten toe te kennen. Daarbij zijn er ook opdrachten waarvoor contact gelegd dient te worden met de team captain. Door je aan te melden is het dus mogelijk om de punten te verzilveren en mee te spelen in alle opdrachten die deze zomer beschikbaar worden gesteld.

V5: Hoe oud moet ik zijn om deel te nemen aan Festileagues?

Om deel te nemen aan Festileagues dienen alle deelnemende teamleden minimaal 16 jaar oud te zijn op het startmoment van de actie – 1 juni 2020, 00:00 uur. Om deel te nemen dienen jij en je teamgenoten dus geboren te zijn op of vóór 31 mei 2004.

V6: Hoe veel mensen mogen er in mijn team?

Een team bij Festileagues mag uit maximaal 5 mensen bestaan. Minimaal is dat 1. Je maakt per team één account, waarmee jullie allemaal in kunnen loggen. Er wordt niet gecontroleerd of je met meer dan 5 personen speelt, maar voor het innen van de prijs mag je maximaal 5 namen opgeven.


De prijzen: hoe werkt dit precies?

V1: Wat houdt het de hoofdprijs in?

De hoofdprijs is in theorie de natte droom van iedere festivalganger. Met dit ticket verkrijgen jij en jouw team toegang tot alle 2021-edities van deelnemende zomerfestivals. Dit zijn 18 (!) diverse topfestivals ut binnen- en buitenland, waaronder Zwarte Cross, Sziget en Best Kept Secret. De gehele lijst is terug te vinden op onze prijzenpagina.

V2: Zijn er ook andere prijzen te winnen?

Jazeker! Een groot aantal van de opdrachten zijn gekoppeld aan de festivals. Bij deze opdrachten verdien je niet alleen punten, maar heb je ook de mogelijkheid om er vandoor te gaan met exclusieve festivalprijzen. Denk hierbij aan merchandise, een jaarvoorraad Nozem Olie of een tof vinyl.

V3: Waar kan ik een lijst vinden van alle prijzen die worden aangeboden?

Alle prijzen zijn terug te vinden op onze prijzenpagina. Doordat wij continu bezig zijn met het uitbreiden van de prijzenkast, wordt deze pagina continu geüpdatet. Het huidige aanbod dat op de pagina wordt weergeven, is dus niet definitief.

V4: Ik heb een prijs gewonnen. Hoe neem ik deze in ontvangst?

Ten eerste: gefeliciteerd! Maar inderdaad: wat nu? Wanneer jouw team in aanmerking komt voor één van de prijzen wordt deze persoon gecontacteerd door middel van de bij ons bekende contactgegevens. Deze gegevens zijn in te vullen op jouw persoonlijke profielpagina in het Festileagues dashboard.

V5: Is het mogelijk om meer dan één prijs te winnen?

Dat is zeker mogelijk! Festileagues is een competitie waarbij de beste presterende teams winnen. Het kan dus zeker zijn dat jij en jouw team voor meer dan één opdracht de meeste punten binnen halen en daarmee prijzen in de wacht slepen.

V6: Kan ik een prijs inwisselen voor geld?

Nee. De prijzen worden enkel uitgereikt in de vorm zoals omschreven op de website. Daarbij is het ook niet mogelijk om de prijzen over te dragen aan derden.

V7: Wat als er in 2021 toch ook geen festivals blijken te zijn?

Dan zullen we ons uiterste best doen je tickets geldig te laten zijn voor de eerstvolgende editie van dit festival. Hierbij zijn we uiteraard afhankelijk van de festivalorganisaties zelf, maar dat zijn doorgaans gelukkig ontzettend sympathieke types. 😉

V8: Hoe krijg ik de tickets precies?

Als je de grote winnaar wordt van Festileaks, ontvang je gepersonaliseerde tickets voor je hele team (maximaal 5 personen). We zullen contact met je opnemen voor de namen van je teamleden. Zij zullen welkom zijn bij alle aangesloten festivals. De tickets zijn niet overdraagbaar en ook niet te verkopen.

V9: Ben ik verplicht naar alle festivals te gaan als ik win?

Nee. Hoe erg we ook van festivals houden, we snappen het dat 18 een tikkie veel is ;). Maak gerust zelf een mooie planning, maar je hebt in ieder geval ruim de keuze!

V10: Wat is er precies inbegrepen bij mijn festivalticket?

Je ontvangt als winnaar van Festileagues toegang tot de genoemde festivals. Alle overige zaken zijn voor eigen rekening. Denk dan aan reis, verblijf en eten en drinken. Reguliere camping is doorgaans wel inbegrepen.


Opdrachten, challenges en live events

V1: Wat is het verschil tussen opdrachten, challenges en live events?

De Festileagues-opdrachten zijn onderverdeeld in drie categorieën, namelijk; opdrachten, challenges en live events. Hieronder wordt kort omschreven wat deze termen inhouden.

Opdrachten

Opdrachten zijn de meest algemene vorm om punten te verdienen tijdens Festileagues. Punten worden toegekend wanneer een team deelneemt aan een opdracht en deze naar behoren voltooit. Deze zijn op ieder moment uit te voeren, maar wel voor een aangegeven deadline. Soms zijn er bij Opdrachten bovendien bonuspunten te verdienen, voor de teams die deze opdracht het beste uitvoeren.

Challenges

Challenges zijn ook opdrachten, maar dan met een andere puntenverdeling. In tegenstelling tot reguliere opdrachten, ontvangen bij Challenges enkel de beste presterende teams punten. Dit zijn bijvoorbeeld challenges waarbij enkel de tien beste teams punten toegekend krijgen, waarbij de nummer één 10pt ontvangt, nummer twee 9pt, nummer drie 8pt, etc. De Challenges zijn op ieder moment uit te voeren, maar wel voor een aangegeven deadline.

Live events

Een live event kan beschikken over zowel een Opdrachten-puntentelling (iedereen kan punten verdienen), als Challenges-puntentelling (enkel de best presterende teams verdienen punten). Wat een Live Event uniek maakt, is dat deze op een vastgesteld tijdstip plaatsvindt. Het is dus enkel mogelijk om gedurende dit moment deel te nemen aan het live event – met in het verlengde ook het enige moment om punten te verdienen.

V2: Hoe zend ik mijn opdrachten in?

Opdrachten en challenges zijn in te dienen op jullie persoonlijke opdrachtenpagina. Door een opdracht te kiezen, kom je op de opdrachtpagina uit. Onderaan deze opdrachtpagina’s vind je een veld om jouw inzending te uploaden en te verzenden. Zodra je inzending is verstuurd, ontvang je niet direct punten. Eerst moet deze nog worden goedgekeurd door de spelleiding.

V3: Hoe lang duurt het tot mijn inzending wordt gekeurd?

De opdrachten worden door de spelleiding nagekeken. Afhankelijk van de grootte van de opdracht wordt deze tijd bepaald. Het streven is dat de punten uiterlijk vijf werkdagen na het inzending worden gekeurd en eventuele punten aan deelnemende teams worden toegekend.

V4: Wat zijn ‘bonuspunten’?

Bij enkele Festileagues opdrachten, challenges en live events zijn bonuspunten te verdienen. Dit zijn punten die bovenop het vastgesteld te verdienen puntenaantal komen. Deze worden bijvoorbeeld toegekend aan een team dat de beste inzending deed, of aan een bepaalde (bonus) voorwaarde voldoet.

V5: Wat gebeurt er met mijn ingezonden foto bij beeldoprachten?

Het kan zijn dat je bij een Opdracht of Challenge een foto van jouw team moet delen ter bewijslast van deelname. Deze foto’s worden enkel ingekeken met het doel om te jureren.

Ook zijn er beeldopdrachten waarbij een team wordt gevraagd iets uit te beelden, waarbij teamleden in beeld dienen te zijn. Dit bijvoorbeeld door iets uit te beelden. Bij deze opdrachten heeft Festileaks het recht om ter promotie de betreffende foto’s te plaatsen op haar website en social media kanalen. Meer informatie hierover is terug te vinden in de Privacy voorwaarden.

V6: Kan ik ook punten verdienen met beeldopdrachten zonder mijzelf kenbaar te maken?

Dat kan zeker. Wanneer jij en/of jouw teamgenoten onherkenbaar willen blijven, is het mogelijk om de personen in de foto onherkenbaar te maken. Dit kan door bijvoorbeeld het gezicht te vervagen of een balk over het gezicht te plakken.

Indien de mate van de afscherming conflicteert met de jurering van de opdracht kan het zijn dat punten niet worden toegekend. Indien er sprake is van een degelijk conflict wordt het betreffende team eerst gecontacteerd om te kijken naar een oplossing om de punten wél toe te kennen. Zorg er dus altijd voor dat het originele beeld, geschoten voor de beeldopdrachten, bewaard blijft.

V7: Hoe wordt het aantal punten per opdracht bepaald?

Bij het vaststellen van het puntenaantal wordt er naar verschillende factoren gekeken. Dit gaat om onder meer de moeilijkheidsgraad, arbeidsintensiviteit en de tijdsspanne om de opdracht in uit te voeren.

V8: Hoe wordt er bepaald wie de winnaars zijn van challenges?

Net als bij opdrachten en live events, worden bij challenges de punten toegekend door onze spelleiding. Afhankelijk van de opdracht worden inzendingen gekeurd op basis van kwaliteit en originaliteit. Bij festival-specifieke opdrachten kan het ook zijn dat iemand van de betreffende festivalorganisatie in de jury aansluit.


Contact en voorwaarden

V1: Ik heb een vraag die hier nog niet is beantwoord. Wat moet ik doen?

Indien jouw vraag nog niet beantwoord is, heb je de mogelijkheid om ons te contacten van het Festileaks contactformulier.

V2: Waar kan ik de actievoorwaarden vinden?

De Festileagues actievoorwaarden zijn hier terug te vinden.