Wall of Fame: de meest memorabele Balaton Sound-festivalfabels

Extra. Eén pipo en drie rowans

De volledige versie van dit verhaal was te lang om mee te doen voor de punten, maar te mooi om niet te delen. Vandaar deze eervolle vermelding.

10. Blurred Line Dancing

Weten jullie nog het kraampje waar je jezelf als 🤡 kan verkleden. Je weet wel die plek waar ik van te voren nog zei, daar ga ik hoe dan ook nooit heen. Daar wil ik niet dood gevonden worden. Gistermiddag heb ik eerst alle soorten 🍻 tot me genomen, totdat ik niet meer wist wie ik was. Ik dacht dat ik heel grappig was en besloot de rest van de dag verkleed als clown te gaan. Na elk optreden bezocht te hebben, merkte ik toch dat met 30 graden een clownspak niet ideaal is. Ik raakte 🥵. Om een beetje bij te komen. Heb ik een 🎄 aan het water opgezocht en ben daar onder gaan liggen. Ik vond daar een ontzettend schattige 🐌 en we waren op slag 👩‍❤️‍💋‍👨. Samen hebben we naar de zee gekeken. We zagen 🐬 een fantastische show geven. De ene dolfijn sprong nog hoger dan de ander. We waren echt onder de indruk. Het begon echter te regenen en te ⚡ en voor ons verscheen opeens het nobelste 🎠 dat ik ooit heb gezien. We werden meegenomen voor een prachtige tour rond dit eiland. Ik wist niet dat er zoveel te beleven was op dit eiland. Na dit avontuur hebben genoten van een overheerlijke maaltijd met allerlei lekkernijen en waarbij zelfs de 🍆 nog lekker smaakte. Daarna werd ik teruggebracht naar mijn tent en zojuist werd ik wakker. Wat kijken jullie nu? Jullie doen net alsof mijn verhaal niet geloofwaardig is? Zo is het echt gegaan, echt waar! Nou mooi is dat, jullie geloven me ook noooit!

9. Pinkpoppers

Het begon allemaal met 2 biertjes, je kent het wel. Hooguit 2, misschien 3 maar zeker niet meer dan 4. En jullie kennen me… na biertje 4 slaat-ie erin als een donderslag en ben ik niet meer te houden. Ik denk dat dat het punt is dat ik jullie kwijt ben geraakt. Maar dat is maar goed ook, want jongens ik ben verliefd! Tot over mijn oren, ik ben er helemaal oververhit van. Naja oververhit… zeg maar gerust dat ik een heel slakkenspoor vannacht heb achter gelaten. En ik schaam me precies nergens voor! Ik heb namelijk het paradepaardje van het festival gevonden. Om nog maar over zijn “egg plant emoji” te zwijgen. 😉 En als kerstster op de kerstboom… Als achtergrond muziek tijdens dit alles, gebruikte mijn paradepaardje “The Dolphins Cry” van LIVE! Ik weet het zeker, we gaan trouwen. Alleen 1 probleempje… Ik heb geen idee meer hoe die heet! Ik weet alleen nog dat ie een gigantische tattoo van IT de clown op zijn rug had. Pfff ik word alweer warm bij de gedachten! Kunnen jullie helpen met zoeken?!

8. Smells Like Team Spirit

Het begon allemaal tijdens het optreden van Anouk, weet je nog Jos toen we links vooraan stonden en die “paar” biertjes teveel ophadden? Jullie bleven maar tegen mij zeggen dat Anouk een oogje op mij had. Het was toch jouw idee michael om proberen backstage te komen? Om haar te ontmoeten? Het was alleen wachten op het juiste moment. Rond 23.00, tijdens de regen, donkere bewolking en onweer, verplaatste ik mij met slakkengang naar de backstage. Met hulp van Milou die luidkeels kerstnummers begon te blèren en het slechte weer lukt het me naar binnen te glippen. Eenmaal backstage had ik Anouk zo gevonden, trots als een paradepaard liep ik op haar af, maar nog voordat ik in de buurt kon komen werd ik tegen gehouden door haar beveiliging. Ik begon te roepen naar Anouk en ik begrijp nu, achteraf dat ik me als een totale clown heb gedragen, maargoed, Anouk kreeg de commotie mee en kwam naar me toe. Hier raakte ik het helemaal kwijt, ik kreeg het warm, begon te zweten en ik denk dat de biertjes bezit van me hadden genomen en het flapte er uit voordat ik er erg in had. Ik zei, Anouk wil je mijn Aubergine zien? Dit viel niet goed bij de beveiliging, ik werd met hardhandige hand afgevoerd naar een cel om mijn roes uit te slapen. Toen ik wakker werd zag ik dat de beveiliging nog iemand naar mijn cel bracht, een vrouw. Terwijl de mannen wegliepen hoorde ik ze nog zeggen: 2 op een avond, eerst eentje met een Aubergine ofzo en nu een vrouw die opeens bij Bruce Springsteen stond en zei dat ze een dolfijn was en of hij haar spuitgaatje wilde zien… De deur ging weer dicht en ik wist dat ik mijn soulmate gevonden had.

7. November Regen

Toen we bij de Mainstage wegliepen werd ik afgeleid door een clown die zittend op zo’n kermispaard aan het jongleren was met aubergines. Ik heb gebiologeerd staan toekijken, wellicht onder invloed door al die biertjes van de uren ervoor, dat geef ik toe. De lucht werd langzamerhand donkerder en donkerder en vanuit het niets knalde er zo een bliksemschicht door de lucht! Ik ben zo snel als ik kon terug naar de camping gerend maar eenmaal daar was ik zeikesnat. Kennelijk ren ik dus zo snel als een slak. Ik stond onder de partytent en zag ons buurmeisje staan kloten met haar opvouwtent. Al zwetend van de inspanning riep ze dat ze er klaar mee was en haar spullen zou pakken en naar huis zou gaan. Ik voelde er niet veel voor om haar te helpen, maar ze beloofde een ‘beloning’ als het mij zou lukken de tent in zijn zak te krijgen. Quechua-expert als ik ben, had ik dat natuurlijk zo voor elkaar. Ze kwam op me af en gaf me een hartstochtelijke zoen. Alsof iemand mistletoe boven mijn hoofd hengelde! Wat zeg ik; een hele Kerstboom! Wat een dol-fijne nacht is dit toch nog geworden!

6. Ultrafoxy

Weet je nog dat we bij dat optreden stonden van Tiësto? Het was onwijs 🥵 dus ik liep even naar de bar om 🍻 te halen. Ik zag dat ze naast de bar escargots verkochten en ik heb dus met mijn lamme hoofd 🐌 met 🍆 staan eten, wat trouwens echt een onwijs gore combinatie is. Toen ik terug wilde lopen zag ik een draaimolen,dus wilde ik uit jeugdsentiment een rondje in die 🎠 doen. Schijnbaar vielen de slakken niet zo lekker, want ik werd onwijs misselijk en ik moest als de ⚡ naar de Dixies rennen. En dit gaan jullie niet geloven, maar toen ik daar 💏 het toilet zat te omhelzen, kwam er ineens een geel bootje in de pot naar boven drijven en hoorde ik iemand mijn naam fluisteren. Toen ik dichterbij keek, wat je eigenlijk niet wil doen in zo’n Dixie, werd ik zo de pot in getrokken door een onwijs enge 🤡. Niveau IT, alleen dan met strakke malende kaken en ogen als schoteltjes. Ik dacht echt dat hij me ging vermoorden, maar hij gaf me een dikke knuffel en zei: “ik hou van je man”. We raakten aan de praat en hij vertelde me dat hij met 🎄 naar Aruba was geweest om daar met 🐬🐬 te zwemmen. Nadat hij de documentaire The Cove had gezien kreeg hij daar onwijs spijt van en sindsdien houdt dat hem elke nacht wakker. Anyway, dus ik heb eigenlijk de hele nacht met ITs high cousin zitten praten. Op een gegeven moment moet ik in slaap zijn gevallen. En nu werd ik net dus helemaal brak wakker in mijn tent met een clownsmasker naast mijn kussen en rode lippenstift in mijn nek. Echt, ik heb geen idee hoe ik hier teruggekomen ben. Wat een nacht.

5. Beerenburg Tigers

Tijdens het optreden van Muse bij het hoofdpodium ontmoette ik een leuke jongen. We raakten aan de praat en na een aantal biertjes voelde ik de wereld draaien, het was net een draaimolen! Maar goed er is mij altijd geleerd om nooit te diep in het glaasje te kijken. We gingen verder met ronddwalen op het festivalterrein, dit keer op het tempo van een slak. En ja waar kwamen wij uit? Uiteraard weer bij de foodtrucks. We zagen een kraampje met magische aubergines en dachten die gaan we proberen. Na de eerste hap kreeg ik me het toch een partijtje warm. Snel! Weer
wat slokjes bier, nee het hielp niet. Als de bliksem rende ik in paniek naar het meer. Bijna wilde ik een duik nemen maar ik zag allemaal vissen en schreeuwen “aaaaah dolfijnen!” De jongen lachtte en zei “voor dolfijnen moet je in het dolfinarium zijn’’ Ondertussen stond ik tot mijn enkels in het water en waren mijn schoenen doorweekt. Ik snapte er niks meer van, had ik maar nooit aan die aubergines gezeten. “Ik ga verder, ga je mee?” en de jongen wees naar een plek verder op het terrein. “oké vooruit! Maar geen gekke dingen meer voor mij!” Even later streken we neer bij de bomen. Het leek even goed te gaan maar daar ging ik weer, in een totaal andere wereld begon ik kerstliedjes te zingen en de boom te versieren met mijn schoenen. TADAAA de kerstboom staat riep ik. De jongen stond langzaam op en kwam bij me staan. “1 ding is zeker, dit festival met jou ga ik niet snel vergeten. En toen ..Tsja hij kuste me bloos Mijn vrienden die aandachtig mijn verhaal hadden aangehoord begonnen te lachen en zeiden in koor “met jou is het ook nooit saai hé, maffe clown.

4. DuaSwift

Het begon bij mijn duik in het meer. Zodra ik me vies voel breekt paniek uit en móét ik mezelf wassen. Ik bewoog door het water als een elegante dolfijn 🐬 en Michael Phelps op steroïden. Ik ging zo op in het gespetter dat ik vergat waar mijn kleren lagen. Na zeker 10 minuten zoeken… Oké 3, besloot ik om met mijn courgette 🍆 in vol ornaat naar de camping te lopen. Aan die vernederende tocht kwam een eind toen ik een clown 🤡 tegenkwam. Op 1 voorwaarde wilde de clown me helpen: ‘’Ik heb een setje kleding voor je, maar daar moet je wat voor doen. Het is ontzettend druk bij onze draaimolen en een zitje is kapot. Voor je kleding krijgt, verkleden we je als slak 🐌 en maken bezoekers een ritje op je.’’ Schoorvoetend ging ik akkoord en nam plaats achter de eenhoorn op de draaimolen 🎠. Ik trok veel bekijks en werd een echte publiekslieveling. Helaas wilden ook mensen boven mijn eigen gewichtsklasse een ritje maken. Bijvoorbeeld de als kerstboom 🎄 verkleedde Duitser die aangaf zeker 100 kilo over het festivalterrein te dragen. 10 seconden nadat zijn ritje begon, brak het zweet me uit en al snel liep ik rood aan 🥵. Jammerlijk voor de kerstboom eindigde deze ronde voortijdig, omdat ik door het zweet pardoes onder hem vandaan gleed. De sympathie van onze oosterbuur had ik inmiddels gewonnen. Zittend op mijn slakkenhuis, introduceerde hij me bij zijn vriendengroep. Met het internationale gezelschap dronken we wat pinten 🍻 en gingen de alcoholpercentages omhoog. Toen er meer mensen aansloten, werd ik door de bliksem getroffen ⚡: de vrouw van mijn dromen kwam erbij. Golvend haar, donkere ogen en een lach… Man man man… De vonk sloeg over en zag zij mij ook wel zitten 💏. Nu ligt ze te slapen, dus beter doen we een beetje zachtjes.

3. Zuiderzee

Na een aantal bier moest ik naar het toilet. Ik snelde naar een Dixie, waar ineens een dolfijn uit kwam. In pure verbazing pakte ik hem vast, waarna hij me naar binnen trok. De Dixie bleek de deur naar een andere wereld. Ik belandde met de dolfijn in een alternatieve festivalwereld. Enkel clowns stonden op de line-up en, een heel nare ervaring. Het ontbrak geheel aan Dixies op het terrein, dus werd door de bezoekers overal in hoekjes gepoept en geplast. Hierdoor moesten de dolfijn en ik goed uitkijken waar we liepen. We gingen daardoor zo traag als een slak over het terrein. Eenmaal aangekomen bij een van de clowns vertelde hij ons dat we alleen weer terug naar de normale wereld konden als we een aubergine in de aanwezige kerstbomen wisten te hangen. Even dachten we aan heel andere dingen bij een aubergine, maar het bleek slechts onze vieze fantasie. We gingen derhalve op zoek naar een echte aubergine. De zoektocht samen met de dolfijn zorgde voor een heuse klik, we leken wel een verliefd stel waarbij de vonken in het rond vlogen. Na enkele romantische interacties vervolgden we onze zoektocht. Eenmaal aangekomen bij een carrousel konden we bij de ingang daarvan een aubergine kopen. De eigenaar van de carrousel vertelde me echter dat ik niet lang meer hadden om terug te gaan naar de normale wereld. De Dixies stonden op het punt om tot volgend jaar weer dicht te gaan. Met pijn in mijn hart verliet ik de dolfijn en haastte ik me met de aubergine naar een kerstboom. Totaal bezweet hing ik de aubergine in de kerstboom, waarna er enkele meters verderop een Dixie-deur verscheen. Ik kwam weer terug op het Balaton-terrein en ben vervolgens totaal overrompeld direct naar bed gegaan. Het spijt me jongens…

2. Team Bestkeptsecret

Toen ik jullie gisteren voor het laatst zag, hadden we afgesproken dat jullie naar Armin Van Buuren zouden gaan en ik in mijn eentje naar DJ Tiësto, mijn nummer één DJ op deze planeet. Ik stond vooraan te dansen, zweten en gillen, wat een gigantisch dol-fijne set was me dat! Ik slaagde erin om tijdens de show een knoert van een aubergine op het podium te gooien, waar ik mijn gsm-nummer in had gegraveerd. Na het optreden genoot ik van een fris biertje, toen ik plots mijn gsm hoorde rinkelen. Het was mister Tiësto himself met de vraag of ik geen zin had om even backstage te komen. Ik voelde me duizelig worden als een peuter dat net een rondje teveel op de paardenmolen had gezeten! Ik liet het biertje voor wat het was en haastte me als de vliegende bliksem richting backstage. Eens in de backstage kwam ik in een andere wereld terecht. De backstage van Tiësto was ingericht als een volwaardig circus. Er kwam een clown op me af, die me vroeg hem te volgen. We passeerden acrobaten, vuurspuwers, koorddansers, olifanten, apen, tijgers, … Ik wist niet waar eerst te kijken. De clown liet me achter in een dennenbos, waar Tiësto in hoogsteigen persoon me uitnodigde in zijn circustent. Hij proestte het uit van het lachen en vroeg hoe het in me opkwam om een aubergine naar het podium te gooien. Hij had niet door dat een aubergine in een virtuele wereld wel meerdere betekenissen kon hebben. Toen vond hij het nog lachwekkender. Nadien dronken we champagne en aten escargots tot de zon opkwam en lang daarna. Dit verhaal lijkt heel onwaarschijnlijk, maar toch is het me echt overkomen. Ik loop op wolkjes en voel me net een verliefde puber van 27 jaar oud!

1. Early Love Birds

Ik liep richting de bar en zag een klef stelletje staan vozen 💏. Ik werd er diep triest van, de eeuwige vrijgezel die ik ben, en bestelde 2 bier 🍻 om mezelf te troosten en ik goot ze naar binnen. In een flits ⚡ van een seconde wist ik dat mijn doel van de avond werd om mijn soulmate te vinden. Maar het was niet makkelijk in de hitte. Ik zweette me kapot 🥵. Er ging nog meer bier naar binnen. En na het zoveelste biertje zag ik hem: mijn prins op het witte paard 🎠! Eerst draaide ik om hem heen, als in een draaimolen 🎠, maar al snel stonden we te zoenen. Zijn tong voelde als een slak 🐌 in mijn mond, maar wel zo’n Franse escargot, die lekkere. En ook samen dansen was dol fijn 🐬. We waren intens verliefd, maakte allemaal beloftes. Zoals dat we elkaar mee zouden nemen naar kerst 🎄 met de fam. En toen… nu komt het hoor. We gingen naar zijn tent toe, om te je weet wellen, en hij tovert me toch eens een aubergine 🍆 uit zijn onderbroek. Maar daar bedoel ik ook letterlijk een aubergine mee. Niet figuurlijk. Ik stond perplex. En vervolgens kwam er nog een hele sliert uit en een ballon. Wat bleek. Hij was hobby-clown 🤡. En die hobby ging voor mij te ver. Als je dat soort trucjes meeneemt naar een festival en vlak voor een lekkere sekspartij… Wat een afknapper. Dus ja, ik rende weg. Maar jullie kennen mijn richtingsgevoel. Ik had geen idee waar ik was en waar onze tent was. Dus dat heeft nog wel een paar uur geduurd voordat ik terug was. En die uurtjes over de camping dwalen moest ik nog even inhalen. Sorry!