Wall of Fame: de meest memorabele Bazzookas-schoolbussen

10. De Druifjes

9. Gurlznight For The Win

Onze versie van de Bazzookas schoolbus is een feestelijke en kleurrijke variant. Bovenop de bus is sfeerverlichting te vinden, onderaan feestelijke vlaggetjes. Daarnaast zijn er ballonnen te vinden en van binnenuit zijn verschillende kleuren te zien door de discolampen die daar te vinden zijn. Er staat een bord voor de bus die laat zien wanneer het volgende concert begint. Als laatste staan er op de bus verschillende stickers, onder andere van wijnglazen en frikandellen, waar wij ons als team Gurlznight For The Win nauw mee verbonden voelen. De laatste stickers die er op staan zijn van de festivals waar wij met de bus geweest zijn (dauwpop, pohoda, sziget etc.) en de concerten die wij als team hebben bezocht (o.a. Foo Fighters en Catfish & the Bottlemen). Tot ziens in de bus!

8. November Regen

7. Ultrafoxy

6. De Stokertjes

Dit is onze Bazzookas Bus! De opvallende groene kleur maakt de bus makkelijk te spotten op het festivalterrein. Uit onze speakers blasten we onze favoriete Bazzookas-hitjes, zoals in dit filmpje het iconische ‘Jij stinkt’! Met de sombrero’s en vlaggetjes ziet de bus er enorm feestelijk uit. Het is dé plek om te feesten! Het mooie is dat de bus ook een campertje is, dus dat je er na het feesten ook nog in kan slapen! Hoe mooi is dat! Jullie zijn uitgenodigd om te komen feesten! B.Y.O.S. (Bring Your Own Sombrero).

5. De Sjaenies

Pfoe pfoe, je hebt al een ellendig lange reis achter de rug richting Slowakije. Je knalt even een biertje naar achter en hebt weer wat energie. De zweetdruppeltjes glijden langs je rug, terwijl je voor het eerst het Pohoda-festivalterrein oploopt. Je knijpt je ogen lichtjes dicht om tegen de zon in te kunnen kijken. Je tuurt het hele festivalterrein af. Wat zie je daar nou in de verte? Ogen? Een gouden bus met een mega Pohoda-box als aanhanger? Wow dit moet jij meemaken! Hij rijdt zelfs rond over het terrein. Eenmaal daar, hoor je de geweldige Bazzookas door de speaker knallen: ‘jij stinkt!’, ‘doe het dan zelf!’, ‘alles is te koop’!! Lalala jij gaat door tot in de late uurtjes 😍

4. The F*cking C*nts

3. Team Schouten

2. De Pinkpopgangers

Ondanks dat je altijd bij je roots moet blijven, reizen wij met onze vriendengroep van festival naar festival om de leukste optredens mee te pikken. Zo zijn we in 2018 uitgekomen op het met zonovergoten Pohoda, waar deze Bazzookas-bus wel even een wtf-momentje opleverde! Het was een übercoole show en we zouden ze dan natuurlijk graag ontvangen op Pinkpop!

1. Team Bestkeptsecret

Welkom in The Rolling Hall of Festivals waar er momenteel een fantastische tentoonstelling over de geschiedenis van Team BKS loopt. Gezien festivals over de hele wereld gecanceld zijn en mensen deze rondreizende tentoonstelling niet meer kunnen ontdekken, geeft Team BKS jullie graag een virtuele rondleiding door haar museum-bus.

De welbekende artiest Crosti nam de buitenzijde onder handen en doopte zijn werk “The Mirror”, een symbolische naam, aangezien hij festivalgangers een spiegel wil voorhouden en hen bewust wil maken van het afval dat ze achterlaten aan het eind van hun feestweekend. De bus is volledig bedekt met achtergelaten festivalobjecten. Iets om bij stil te staan…

Als we de bus betreden komen we terecht in de eigenlijke expositie. Team BKS stelt hier zijn meesterwerken tentoon, allemaal afkomstig uit de 21e eeuw. Vooral in de zomer van 2020 waren ze erg productief en werd het ene na het andere prachtige kunstwerk afgeleverd.

Met dit rijdend museum wil team BKS kunst en festivals nog meer verbinden. De bus is internationaal te boeken, zo kan elk Europees festival zijn bezoekers in vogelvlucht meenemen doorheen hun rijke festivalgeschiedenis. Wij zijn alvast benieuwd op welke festivals deze bus volgend jaar te bezichtigen zal zijn!