Wall of Fame: de meest memorabele Dauwpop Area’s

10. Andere Ideeën

Het stond al een tijdje ‘geplant’, maar nu heeft de organisatie dan ook werkelijk het weten te realiseren: Greengrocer! In deze nieuwe Dauwpop-stage ruim baan voor al het groens. Het maakt niet uit of het nu rechts of links is. Van grote planten tot kleine stekjes. Er is ruimte voor iedereen! De hele dag zal Robert Plant optreden en het gerucht gaat dat er een verrassingsoptreden van Tom Jones zal zijn. Het is toch zijn ‘Green, Green Grass Of Home’ die op dit podium echt passend is. Kom je langs?! Zoals de Vlamingen zouden zeggen: “Gewast het al van plan, toch?”

9. vader en dochters rocken!

Naam van onze area: Cavi-19 proof area. Iedereen die een muziekinstrument kan vasthouden is welkom in deze area. Er is echter 1 restrictie; de RIVM regels worden door iedereen nageleefd. Daarom ook geen massa’s publiek en optredens van grote bands. Pak zelf een instrument, houdt minimaal anderhalve meter afstand. Doe een mondkapje voor en maak muziek. Helaas is er nu in onze area geen ruimte meer voor publiek…. En ja we zijn thuis al 4 weken ernstig aan het verbouwen, dus meubels e.d. staan niet in de weg.

8. Gurlznight For The Win

Eén ding is zeker, op dauwpop kan je goed los gaan! Dansen in de party pit of moshen in de glory hole, het kan allemaal. Maar dan komt het, je wil van muziek genieten maar ook je rust kunnen pakken. Daarom hebben wij dit podium in het leven geroepen. Omringt door bloemen in de bosrijke omgeving van dauwpop staat dit gemoedelijke podium. Ga lekker zitten op de kussens en kleedjes en geniet van ontspannende muziek van artiesten die zo dicht bij je zitten dat je ze aan kan raken!

7. Schouten

Dat er in Hellendoorn veel avonturen te beleven zijn was al bekend maar nu kan je er ook de jungle gaan ontdekken! Wij geven in onze huiskamer een voorproefje voor de nieuwe stage op Dauwpop: Welcome to the Jungle. In deze groene oase zal je jezelf niet vervelen, je zal oren en ogen te kort komen!

6. De Stokertjes

De Stokertjes presenteren de ontbrekende area op Dauwpop: de British Tea Party! Hier kun je tussen de bomen luisteren naar Britse singer-songwriters en akoestische sets van Britse bandjes onder het genot van een heerlijk kopje thee!

5. Zuiderzee

De Europa-stage op Dauwpop! Hierop staan enkel artiesten uit Europa (exclusief NL).

4. Team Bestkeptsecret

Team BKS brengt “TROPIC LIKE IT’S HOT” naar Dauwpop 2021. Wanneer de kater op zondag wordt verteerd, weerklinken in deze area de meest zomerse platen. In een tropische junglesfeer waan je je in het Ibiza van de jaren 90. We voorzien bamboe, groene flora, felle kleurenspots en een verfrissend meertje. Jong en minder jong kunnen vanaf 13u30 de eerste danspasjes voorzichtig placeren. Bij deze zomerse temperaturen kan men zelfs pootje baden, zo laat je de kater (of de reuma) langzaam verdwijnen. Een uitgebreide selectie aan cocktails helpt daar zeker ook bij. Mémé Paulette, onze familie-DJ, is de host van deze area en draait gezwind tijdloze plaatjes, het ene nog swingender dan het andere. Daarnaast nodigt ze enkele opkomende artiesten uit om samen met haar het vuur nog meer aan te wakkeren.

3. De Pinkpopgangers

Lieve festileaks,

Je komt ze tegenwoordig overal tegen, die geheime feestjes. Van een kleine caravaan in de kalm-aan-laan op Pinkpop, de optredens naast de containers van the North-West walls op Rock Werchter tot de geheime Dixi parties op Sziget, niet is te gek! Om jouw festival gevoel te kunnen verhogen, en omdat de Snowworld berg echt mega hoog is, hebben we daarom wat liften geinstalleerd, met als motto: lift your party to the next level!

2. The F*cking C*nts

Bekijk vooral ook het hele pdf-bestand voor de volledige inzending.

Als echte kinderen van de jaren’80 en opgegroeid in de jaren’90 hebben wij een grote voorliefde voor 90’s house classics. Een stage volledig gewijd aan deze classics mag dan ook niet ontbreken op Dauwpop. In deze stage mixen wij old school muziek met old school aankleding.

Ga in deze stage terug naar je schooltijd. Luister en dans op de beste 90’s house classics, speciaal gemixt door DJ Meester Bert en haal ondertussen je geografiekennis of staatsinrichting op! A trip down memory lane en vergeet niet flink uit de school te klappen!

1. GLITTERGARNITUUR

Welkom in de DiscoBowl, de kuil vol Disco en bijbehorende ballen! Leef hier je discodroom! (Noot: het filmpje dat deze inzending begeleidde is helaas van Vimeo verwijderd).