Wall of Fame: de meest memorabele festivalkampementen

10. Zuiderzee

Ons kampement is voorzien van de absolute festivalbehoeftes! Naast de twee tenten hebben we een heerlijke opblaasbank, een opblaaszwembadje en een ware opblaaspapegaai. Het kampement is hier aan het begin van de dag opgezet, waardoor de troep die in de loop van de dag ontstaan is een goed sfeerbeeld geeft van ons daadwerkelijke kampement op festivals. Dat is dan ook gelijk onze troef: de grote bende! In het midden pronkt onze festivalprinses op de opblaasbank. Op een zeker moment in de avond verdwijnt ze immer spoorloos, om later plots weer terug te keren. Opruimen doet ze nooit, sfeer maken echter wel!

9. De Stokertjes

Kamp Stoker is de place to be op elke festivalcamping! We slapen het liefst gezellig met zijn allen in een grote tent (zodra dat weer mag natuurlijk!). We chillen ’s ochtends en ’s avonds laat vaak op het kleedje voor onze tent. Omdat we altijd met de trein naar festivals gaan, hebben we geen ruimte om een grote partytent mee te nemen, dus moeten we het doen met een kleedje en wat krukjes. Uiteraard kunnen het lauw bier en een slecht werkende koelbox niet ontbreken, net zoals (vegetarische) knakworstjes en pittige mayonaise (een stokerfavorietje!). Zompige krentenbollen en naturelchips of Nibbits zijn ons vaste festivalontbijtje. Verder zal de zonnebrand en de aftersun rijkelijk vloeien op Kamp Stoker (omdat sommigen van ons *kuch* nogal snel verbranden). Bovendien hebben we muzikaal vermaak, vaak in de vorm van een ukulele, akoestisch gitaartje of een speakertje. Daarop spelen we dan de liedjes van artiesten die op het festival staan en andere all-time kampvuur en festival classics. Tijdens het luisteren naar muziek spelen we dan vol enthousiasme kaartspelletjes. Wees gerust welkom op Kamp Stoker, het is er altijd gezellig!

8. November Regen

Vaak zie je onze area niet onbemand. Er zijn een aantal uitslapers maar ook vroege ochtend yoga liefhebbers. Het is een zoete inval van buren en bekenden en vaak trekken we pas laat richting festivalterrein. Om vervolgens tot diep in de nacht spelletjes te doen, quizjes te spelen, stomme grappen te maken en vieze drankjes te bedenken.

7. The Vikings

Ons kampement staat dit jaar geheel in het teken van de Festileagues. Naast onze befaamde gevulde koelbox hebben we voldoende puzzeltjes/raadsels en dergelijke bij ons zodat iedereen gezellig met ons mee kan puzzelen. En dat allemaal onder het genot van een pintje. Kom gerust langs!

6. GLITTERGARNITUUR

Glittergarnituur heeft het festivalkampement opgebouwd in hartje centrum Rotterdam. Boven op het dak van de plaatselijke arthouse cinema voelde het traditioneel gezellig: net na het opzetten van de partytent (merknaam: Campa Cabana!) drupte de regen op het lekke tentdak, terwijl het eerste festivalbiertje werd opengetrokken. Beter dan op welk festival dan ook kan je vanuit de Campa gewoon je snacks laten bezorgen. Toen de buren begonnen te klagen hebben we hem maar weer afgebroken, maar we hebben rijkelijk genoten. Ondanks dat hopen we de Campa volgend jaar weer gewoon als vanouds op te tuigen in een modderig festivalcampingveld, waar hij hoort.

Zie ook het volledige pdf-bestand.

5. Ultrafoxy

The Foxhole is een kamp waar je ‘s nachts heerlijk rustig kunt slapen en overdag en ‘s avonds kunt genieten van spontane optredens van mede-kampeerders op de “open mic stage” en je je kunt uitleven in de karaoke tipi. Het kamp is verder voorzien van een privé-douche, een bar, hangmatten, een picknicktafel, zitzakken en niet te vergeten een dranktoeter. 

4. Team Impala

Vinden jullie Michael in ons festivalkampement? Zo irritant, heeft ie zich weer verstopt. Je ziet wel aan het getrapte gras dat we op Lowlands zijn: Er is lekker gestampt op Defqon enkele weekenden ervoor. Stuur je antwoord naar ons en win mogelijk een barbecue! 
P.S. Vo voor Jos!

3. The Emanny

2. Team Bestkeptsecret

Wij geven jullie graag tips van wat een ideale campingplaats is.

1. Schouten

Wij denken dat deze YouTube video wel genoeg zegt over de vele voordelen van onze camping: A campingflight to Lonelylands Paradise!