Wall of Fame: de meest memorabele kunstwerken van Misty Fields

10. GLITTERGARNITUUR

U vraagt en wij maken. Aanschouw hier Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Jim Morrison, Marlon Brando, Sid Vicious, Marilyn Monroe en Bob Marley onder het genot van een heerlijke bruine fruitschaal, in een parodie op Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci. Het zou de laatste keer zijn dat zij gezamenlijk van een garnituur genoten. Als je goed kijkt tel je 27 bitterballen.

9. Ultrafoxy

Met deze afbeelding van Pip Blom denken wij uit te beelden waar Misty fields voor staat: ontdekken van fijne muziek en kunst in de natuur

8. Schouten

Onze grootsheid zit in de eenvoud 🙂

7. Z.M.B.

Het lukte ons teamlid Juul niet om gitaar te spelen waarna ze de voorkant er van af heeft gesloopt (jammer dat we het filmpje hiervan niet meer hebben😉). Na jaren festival bandjes, muntjes, plectrums, entreekaartjes en setlists verzammeld te hebben (en de opslag kast een beetje vol begon te raken) zijn we ( Juul, de rest is niet zo creatief) aan de slag gegaan met knippen, plakken en vouwen. Helaas was de gitaar een beetje te klein om alles te bevestigen, maar we hebben de leukste, vrolijkste en mooiste festival items uitgezocht voor ons kunstwerk!

6. De Pinkpopgangers

Een biertje die met ducttape was bevestigd aan een muur op een kunstbeurs in Landgraaf, is zaterdag opgedronken door een bezoeker. Brandblusser Jan S. sprak de legendarische woorden “jongens, maak dat vuur uit”. Het kunstwerk “Ha! Bier” van de Pinkpopgangers was donderdag nog verkocht voor 120.000 muntjes (ongeveer 336.000 euro).

5. vaders en dochters rocken!

Alle indrukken op een festival samengevat in een kunstwerk:
Heel veel verschillende kleuren, een festival bestaat uit meerdere areas of podia, chaos, niets binnen de lijntjes en iedereen beleefd het anders of heeft iets anders gezien.

4. The Vikings

Dit was een erg leuke opdracht om te doen. We hebben hele leuke herinneringen aan de Festileagues competitie en daarom hangt het schilderij inmiddels in onze woonkamer ;P

3. Bestkeptsecret

Na een heftige periode in haar leven, schreef één van onze vrienden net na BKS 2019 het gedicht dat jullie te zien zullen krijgen. Ze hield dit altijd voor zich, tot nu..
Het werd recht uit het hart geschreven en velen van ons waren ontroerd door de prachtige woorden.
Met het gedicht in gedachten werd dan een lied gecomponeerd en een schilderij gemaakt. In volgende link zien jullie het resultaat.
Als team werd deze opdracht als een emotionele rollercoaster ervaren.

2. De Stokertjes

Cardboard Gallery: ‘Heroes’

De Stokertjes presenteren de Cardboard Gallery: ‘Heroes’. Dit everchanging kunstwerk bevat streetart schilderingen op karton, waarop muzikale helden staan afgebeeld. Op festivals kunnen festivalgangers onder begeleiding een stencil schilderen van hun muzikale held, en deze aan de collectie toevoegen. Op die manier wordt dit kunstwerk als maar groter, om uit te groeien tot een verzameling van de muzikale helden van festivalgangers.

“These are our heroes, forever and ever!”

Zie hier het filmpje:

De Stokertjes

1. The F*cking C*nts

FestiK*nst
Kunst a la The F*cking C*nts

De ultieme ode aan de muziekfestivals

Woodstock, het festival waar het allemaal mee begon. Dus als wij aan een ultieme ode denken, dan kan dit natuurlijk alleen maar gaan over de grondlegger van!

En hoe beter dit te doen met de festivals van NU? Van alle programmaties, affiches en logo’s van de hedendaagse toonaangevende festivals hebben wij één van de meest iconische foto’s nagemaakt!

Zoom eens in. Kijk of je favoriete line up ertussen staat. Wie weet kom je nog wat verrassingen tegen.

Bekijk ingezoomde stukken en de lijst met festivals in het kunstwerk hier.