Wall of Fame: de meest memorabele Mañana Mañana-kastelen

10. Schouten

In 2020 geen Manana Manana maar om het niet zomaar voorbij te laten gaan bouwden wij een miniatuurversie van het Manana Manana festival. Zelfs de tokkelbaan ontbreekt niet in deze miniversie! Hij zou zo in Madurodam passen 😉

9. GLITTERGARNITUUR

“Is het een kasteel? Is het een discobol? Nee. Het is glitterBAL! Kom zwieren in de balzaal met glitterdansvloer. DJ Disco Flamingo stilt jouw danshonger met tunes uit alle hoeken van de wereld. Nog niet genoeg gehad? Ga dan op zoek naar de verborgen hoekjes van het kasteel en ga je te buiten aan de beste snacks. Disco + glitter = snacks = YAY!!”

8. Andere Ideeën

Na mijn studiootje vier dagen lang overhoop te hebben gehaald kunnen we nu eindelijk Kasteel Andere Ideeën Hadden We Niet presenteren! (Niet de meest originele naam maar ja, andere ideeën hadden we niet.) Compleet met prinses, ophaalbrug en zeer gevaarlijke wezens in de slotgracht. Gebouwd met kleding, meubels, keukengerei, fantasie en vooral plezier!

7. Team Lange Voorpret

Deze opdracht was natuurlijk een creatieve samenwerking van oud en jong. De papa’s knippen en plakken en de kids zorgden voor de decoratie en invulling van het kasteel. Bij het kasteel moet je natuurlijk ook goed kunnen eten, dus er moest een restaurant bijkomen aldus de kleinste. Hiernaast kan er bij de entree rustig genoten worden van mooie verhalen en als je last hebt van het geluid daarbuiten, dan kan het luik ook weer dicht.

6. Gurlznight For The Win

Diep in de Gelderse bossen staat dit prachtige kasteel. Vanaf de uitkijktoren word je toegezwaaid en de ophaalbrug gaat voor je open. Ga lekker zitten, pak er een biertje bij en geniet onder de wapperende vlag van de mooie omgeving en de heerlijke muziek. 

5. De Sjaenies

In het kasteel zelf kun je een drankje doen, van de gezelligheid genieten en er is een heuse discovloer. De lijfspreuk van dit kasteel is dan ook Vandaag Vandaag!.

4. Smells Like Team Spirit

Dit is ons ultieme manana kasteel. inclusief slaapzaal en kamers, kerkers, mooie tuinen en voedsel velden en een grote muur om alles veilig te houden. check vooral de geheime kamer en het observatorium.

3. Team Bestkeptsecret

Dit kasteel vond zijn oorsprong rond 2002. Het werd opgetrokken in vol karton, waardoor het in zijn oorspronkelijke staat nog goed bewaard is gebleven. Quechuatenten bestonden toen nog niet en voor deftig kampingmateriaal legde je vlug al tientallen euro’s neer. Festivalgangers gebruikten het karton van de blikken carapils om constructies zoals deze te bouwen. 
Zo hadden ze een gezellige middag en konden ze zich ‘s nachts terug trekken in hun kasteel. De laatste festivalganger moest wel zorgen dat de ophaalbrug omhoog werd gelaten.
Tijdens een van de wilde nachten, waarover we niet verder willen uitwijden storte helaas het dak in. Wel kunnen we meegeven dat het op Pukkelpop 2006 gebeurde. Een van de headliners speelde toen een waanzinnige set. Velen dromen er nog steeds van om deze band ooit live te zien.
Nu er in 2020 geen festivals gepland zijn wordt dit kasteel nog drukker bezocht dan anders. Een bedevaartsoord zoals er weinig bestaan.

2. The F*cking C*nts

Wij hebben het kasteel in 1 dag gebouwd, want ja Manana, manana…

1. Ultrafoxy

Dit kasteel is vanaf nu de HQ van Ultrafoxy en is dan ook Castillo Ulstra Astuta gedoopt. Het is voorzien van verschillende uitkijkposten waar we de concurrentie scherp in de gaten kunnen houden en een ophaalbrug die we kunnen ophalen als dat nodig is. 

Ook te huur voor bruiloften en partijen.