Wall of Fame: de meest memorabele Pinkpop Mainstage-inzendingen

10. punkz

Onze Pinkpop Mainstage is gebaseerd op de Pinkpop Mainstage van 2019.
We hebben gebruik gemaakt van rietjes, een panterprint jurkje, een bordspel doos, aluminium folie, googlie eyes, sponges, nagellak, stikkers, aluminiumfolie, speaker, plakband lijm en ductape, deksels uit het keukenkastje, en stukken van een roze notitieblok. 

9. November Regen

Beschrijving geven we niet, het is leuker als jullie de details zelf ontdekken!

8. Eén pipo en drie rowans

Pinkpop Mainstage - Eén pipo en drie rowans

We hebben geluk, er is net een optreden van P!nkpop (ba dum tss).

7. GLITTERGARNITUUR

GLITTERGARNITUUR serveert stomend hete hitmedley, live op Pinkpop 2020 – ****

‘Het leven is bitter, het leven is zuur, het leven smaakt beter uit de frituur’. Met deze iconische woorden trapte GLITTERGARNITUUR hun knallende optreden af, waarmee ze de zaterdagavond van Pinkpop 2020 afsloten. Terwijl de zon langzaam achter de Landgraafse horizon zakt, slaat voor het hoofdpodium de vlam meteen in de pan. Het eerste refrein van hun grootste hit ‘Frituur’ is nog niet voorbij, of er zijn al meerdere kleine moshpits ontpopt. Het is duidelijk dat het publiek uit hun hand eet. 

Er wordt gedanst en meegezongen tijdens het botergeile ‘Ik voel me sexy als ik schrans’ en de enigszins onsmakelijke teksten van ‘Mayonaise’ mogen de meezing-pret daarna niet drukken. Met de mierzoete popklassieker ‘Get the bbq started’ laat iedereen zich lekker helemaal gaan en ook tijdens het doorgaans nogal sudderende ‘Livin’ on a fryer’ krijgt de band het publiek, dat inmiddels als sardientjes op elkaar staat, helemaal mee. Het gespring tijdens hun eerste hit ‘Guerrilla Bitterbal’, waarmee de band al die jaren geleden doorbrak, veroorzaakt vervolgens een kleine aardbeving.

Hoewel de aandacht van het publiek als een pudding ineen zakt tijdens het rustige ‘Zet een kaas voor je raam’, herpakt de band zich direct met hun laatste single ‘We paneren op die beat’ van het gelijknamige album. Een vettige knipoog naar de band Aerosmith, die dit jaar door omstandigheden helaas verstek moest laten gaan, was er met de cover ‘Friet, it was love at first sight’. De temperatuur liep op tot het kookpunt met de heerlijke gouwe ouwe ‘De vlammetjes in de pijp’, waarmee het optreden alweer tot een eind was gekomen. Zo, dat ging erin als zoete koek. Vier sterren.

6. Schouten

2020 is het jaar van vele verrassingen, zo ook dat The Dirty Daddies de Pinkpop Mainstage afsluiten! Normaal komen ze volledig in wit maar voor de gelegenheid hebben ze al hun roze attributen meegenomen! Het publiek geniet volop, er wordt zelfs gecrowdsurft. Gelukkig zijn er bewakers (met mondkapje) die een oogje in het zeil houden! 
We hebben aan alle details gedacht, zelfs de tatoeages van de Daddies komen overeen!

5. De druifjes

Dit prachtige roze podium is gebouwd met roze voorwerpen die wij in ons huis vonden, van broodtrommels tot make-up sponzen. Wij vinden dat een podium zonder artiest niet kan ontbreken, daarom staat P!nk op het podium. Het roze pinkpoplogo is meerdere malen verwerkt in het podium zodat het herkenbaar is voor de feestgangers. De verlichting geeft extra sfeer en zorgt voor een feestelijke stemming. Als je goed kijkt kun je tussen de feestgangers zowel de EHBO als de fotograaf vinden, die er voor zorgen dat het feest veilig verloopt en er mooie herinneringen vast gelegd kunnen worden!

4. De Pinkpopgangers

Bloemen gekregen van mijn oma, die uit Landgraaf komt. Normaal kopen we haar een dikke bos roze bloemen om haar te bedanken dat we daar mogen douchen! Dit jaar bracht ze roze bloemen naar ons om ons toch nog het Pinkpop gevoel te geven! 💕 de pp20 was nog over van onze fantastische Pinkpop@home versie!

3. Down the covid hole

Live op Pinkpop: Bear’s Den met hun nieuwe album So That You Might Hear Me. Het publiek wordt wild, er wordt gecrowdsurft, gedanst en gevraagd om meer.

2. TeamHuissen

1. The F*cking C*nts

Op het roze podium van Pinkpop speelt toevallig de band: The Pink Animals. Op de zijschermen staat de Frontflamingo die op dat moment gefilmd wordt door de Camerabeer, die gestationeerd is bij de Technische Flamingo. De band bestaat uit FRONTFLAMINGO, KITTY GITAAR, TOETS DE BEER en FLAM DE DRUM. De geluid- en lichtshow is fantastisch en daarnaast prijkt het mooie Pinkpop-logo natuurlijk hoog boven het podium.