Wall of Fame: de meest memorabele Vestrock-biermerken

10. TeamHuissen

TeamHuissen heeft een superorganische Tripel bedacht, die gerijpt op eikenhouten vaten wordt overgeschonken in echte eikenhouten bierflessen, waarin hij nog een heel festivalseizoen na-gist. Het bier wordt gebrouwen in Huissen, en elk jaar wordt het eerste flesje van een brouwlichting geopend tijdens het Huissense festival ‘Under the Milky Way’ op de eerste zaterdag van september. Als afsluiter van het festivalseizoen, en als opener van de herfst. Het biertje leeft zoals gezegd op eikenhout, en de naam heeft dan ook een hele bijzondere link naar festivals in het algemeen: dit is de Caterpillar. Enjoy!

9. Team Linde Met Een E

Festivals en bier, het een kan niet zonder het ander. Onze eigen Mario van Team Linde Met Een E is net een festival, ook hij kan nooit zonder bier. Daarom begon hij enkele jaren terug met zijn eigen biermerk FYB. FYB staat voor Flavour Your Beer, een uniek concept waarbij doormiddel van een extra bijgeleverd buisje met aroma je zelf je bier kunt afmaken. Bij deze mooie bier opdracht stond ook meteen vast dat er een Vestrock & FYB Collab moest gaan komen!

Dat heeft geleid tot een unieke VYB Blonde – Samphire & Sea Lavender. VYB staat voor Vestrock Your Beer! Dit mooie blond bier van 7,5% alcohol is een verfrissende doordrinker! Het buisje met aroma waarmee de festivalgangers zelf hun biertje kunnen afmaken bevat de smaak van Lamsoor en Zeekraal. Ik hoor u al denken, wat is dat dan? Op een steenworp afstand van het mooie Vestrock ligt het Verdronken land van Saeftinghe. Hier groeien deze twee mooie maar onverwachte producten. Dit geeft het blond bier een heerlijke ziltige zee smaak waardoor je direct weer beseft dat Vestrock zich in het Zeeuws Vlaamse Hulst afspeelt. 
Proef en geniet, Proost!  

*Op het etiket staat nog een kleine gebruiksaanwijzing voor het drinken van het bier. Proef het bier eest zonder het aroma, dan proef je daarna het verschil!

** Het smalle etiketje is voor op het buisje met het Samphire & Sea Lavender aroma.

8. Ultrafoxy

Zie vooral ook het hele document voor de beschrijving.

7. Teveel van het goede

6. Eén pipo en drie rowans

Een pipo en drie rowans

Hier in het mooie Twente komt een biertje nooit alleen, en bij jullie vast ook niet. Gelukkig weet ik 18 redenen om een bieretiket te ontwerpen. Een goed festival en een goed speciaal biertje hebben beide een uniek karakter. Daarom bij deze een eerbetoon aan de 18 deelnemende festivals, waarbij we hun karakter verwerken in unieke bieren.

Karakteristieke 1-dags klassiekers

Met net zulke karakteristieke blondbieren en een ISPA.

Central Park
Een duurzaam zomers blondje, deze misstaat zeker niet in de ‘mooie bieren bar’
Dauwpop
Een blondbier met een nuchtere Twentse smaak, maar pas op: deze is zo verslavend dat zelfs tukkers niet lang nuchter blijven.
Indian Summer
Uniek in dit pakket als enige pale ale, is de indian summer pale ale. Met zijn bloemige smaak zeker een biertje dat de zomer naar boven brengt.
Nirwana Tuinfeest
Je proeft het karakter van een braderie, maar direct merk je dat het is uitgegroeid tot een uniek en volwassen blondbier.
Nox in the Woods Festival
een blondbier met een urban smaak. Ze beweren dat de smaak zijn nuances krijgt door de ingredienten strak en ritmisch toe te voegen

2-daags festival

Eenzaam in deze lijst is de dubbel van Amsterdam Open Air. 

Amsterdam open Air
Een biologische dubbel met een zoete natuurlijke smaak om je ‘planet love’ aan te wakkeren.

3-daagse festivals

Een verfijnde tripel voor de 3-daagse festivals

Best kept secret
Deze relaxte tripel heeft een geheim ingrediënt. Dat maakt hem beestachtig goed.
Bospop 
Een nostalgische smaak. Deze tripel is wat bitterder dan de meeste tripels, maar voor de liefhebber is dit echt een pareltje.
Jera on Air
Een stevige tripel, ze zeggen dat deze is gerijpt op metaal.
Misty Fields
Een tripel waarin je elke keer weer nieuwe smaken en tonen ontdekt. Je raakt niet uitgedronken.
Pohoda Festival
Een tripel die je tot grote hoogte brengt, hoeveel drink jij er voor je in de wolken bent?
Vestrock
Een tripel met een experimenteel karakter. Gebrouwen met unieke scheikundige trucs, waardoor deze tripel zich onderscheidt van alle anderen.

Festivals van 4 dagen of meer

Festivals die je helemaal slopen, verdienen een lekker stevige quadrupel

Balaton Sound
hoppige en passionele smaak met zomerse tinten. Een quadrupel die volledig zomerproof is.
Electric Castle
Een kunstzinnige quadruppel, met een variatie aan smaken die je keer op keer verrast.
Mañana Mañana
deze quadruppel trekt je volledig naar het nu. Dat is maar goed ook, want van de 11% alcohol krijg je ‘Mañana’ zeker een kater.
Sziget 
Een veelzijdige en unieke quadrupel, volgens sommigen de beste ter wereld.
Welcome to the village
pitoersl, kunstzinnig, hartverwarmend maar bovenal gewoon een hele goede quadrupel
Zwarte Cross
Stevig, een beetje lomp en gegarandeerd de oorzaak voor een hele hoop lawaai. In de achterhoek weten ze wel raad met een promillage van boven de 10%. Don’t cross and drink.

5. The F*cking C*nts

4. Gurlznight For The Win

3. Schouten

Brouwerij Schouten
Het beste speciaalbier uit bourgondisch ’s-Hertogenbosch

Brouwerij Schouten is een brouwerij waar uitsluitend speciaalbieren gebrouwen worden. In deze brouwerij worden niet de standaard speciaalbieren gebrouwen maar wordt er gekozen voor bier met bijzondere en verrassende smaken zoals cocos-lemon, chocolate-violets, caramel-seasalt en cheescake-strawberry.

Laat onze smaken je verrassen!

2. Team Bestkeptsecret

Een smaakvol eerbetoon aan deze jonge god, is Apollo gebrouwen ter gelegenheid van de opening van onze eigen AM to PM festival. Het resultaat is een toegankelijk blond speciaalbier met een volle en rijke smaak. Apollo blond is een tarwebier van hoge gisting. Licht verfrissend met een toets van kruiden. Het ideale bier om aan je reis te beginnen op het AM to PM festival.
Kleur: Blond
Alcoholvolume: 7,6%
Smaak: verfrissende toetsen van koriander & orange peel

Bij een imposant figuur als Hades, hoort al minstens een even indrukwekkend bier. De complexe smaken van chocolade en gebrande mout maakt deze tripel net zo uniek. Als god van de onderwereld werd gekozen voor rijke en krachtige aroma’s. Net zoals de beats je meevoeren in het AM gedeelte van het festival, laat ook Hades zich direct gelden.
Kleur: donker 
Alcoholvolume: 8,2%
Smaak: rijk en krachtig met een aroma van chocolade

1. De Stokertjes

Zie vooral ook de hele folder voor een beschrijving van de bieren en de video van het brouwproces.