Electric Castle 2022

13-17 juli
Bánffy Castle, Cluj-Napoca, Roemenië

2022202020192018

Electric Castle 2022

Liefde op het eerste gezicht kennen we vooral uit films, maar wordt soms ook echt werkelijkheid. Het Roemeense Electric Castle is ooogverblindend mooi. Centraal op het festival vind je het karakteristieke Banffy Castle (hence the name) en zodra de avond valt word je omvergeblazen door de vetste lichtshows en kunstinstallaties. Je hoeft je hier dus geen moment te vervelen, en dan hebben we het nog niet eens over de ballenbak, het reuzenrad, de katapult, de elektronische dansshow of de silent disco gehad. It’s electric, baby!

Festileaks organiseert een Festivalvakantie naar Electric Castle en Pohoda in 2022. Ga je mee op deze groepsreis voor festivalfans? Lees er hier alles over.

Festivalinformatie

Datum:
13-17 juli 2022
Terrein:
Bánffy Castle
Plaats:
Cluj-Napoca
Capaciteit:
50000
Land:
Roemenië
Muntprijs:
2.00
Website:
Eerste editie:
2013

Nieuws

Reizen naar Electric Castle

Electric Castle bevindt zich 30 kilometer van Cluj-Napoca, in een klein dorpje genaamd Bontida.

Trein

Kom je met de trein? Dan is Interrailen vaak een goede optie. Allereerst ga je naar Cluj-Napoca, en vanaf daar neem je de trein richting Bontida. Dan kom je langs het festival.

Vliegen

Cluj-Napoca heeft zijn eigen vliegveld. Vanaf daar kun je een shuttle of taxi zoeken die je naar het festival brengt.

Meer informatie vind je op de website van Electric Castle.

Overnachten op Electric Castle

Van overnachten op een Oost-Europees festival krijgen we in eerste instantie geen hoge verwachtingen, maar op Electric Castle is het uitstekend vertoeven. “Geen rijen bij de douches, een goedkope Lidl en je kan zelfs je eigen kleren wassen. Dit hoef je op Pinkpop dus echt niet te verwachten”, vertelde een Nederlandse bezoeker ons. De goedkope supermarkt met de daarnaast gelegen barbecue-plaats waren wel het grootste pluspunt van de camping. Alles was dus binnen handbereik. Ging je met het vliegtuig? Dan kon je voor een spotprijsje een vooropgezette tent of zelfs een mini-bungalow huren. Electric Castle 2017 garandeerde je een zorgeloos verblijf en ging er in 2017 dan ook terecht met een Festileaks Festival Award voor 'Overnachten' vandoor.

Line-up

Veelgestelde vragen

Welke munteenheid wordt gebruikt bij Electric Castle?

De munteenheid in Roemenië is RON, de Roemeense leu. Eén leu is opgedeeld in 100 bani (enkelvoud ban). De munt is ongeveer eenvijfde van een euro waard. Maar geen gedoe met wisselen: op het festival zelf betaal je met een elektronisch polsbandje, dat je gewoon oplaadt met je bankpas.

Is er tijdverschil met Roemenië?

Ja, het is in Roemenië 1 uur later dan in Nederland en België.

Wat voor identificatiebewijs heb ik nodig om naar Roemenië te reizen?

Je hebt een identiteitskaart of paspoort nodig om je te kunnen identificeren in Roemenië. Een rijbewijs is niet voldoende.

Praat mee over Electric Castle op het Festival Forum

Het Festival Forum van Festileaks is het grootste en meest actieve forum over festivals van Nederland en België. Speculeer over de line-up, deel ervaringen en tips of speel mee met de competities van leden.

20k
geregistreerde leden
192k
geplaatste posts
899
onderwerpen
216
festivals

Verslagen & Reviews

Playlist

Aftermovie

Locatie