Graspop Programma 2017

Graspop 2017

Graspop 2017 wordt de 22e editie van het Belgische festival. Het festival werd in 1986 voor het eerst georganiseerd, waarna Graspop uitgroeide tot één van de grootste metalfestivals van Europa. Graspop duurt 4 dagen, waarvan de eerste dag een pre-party is zonder volledig programma. Het festival heeft twee hoofdpodia en 4 andere stages.

Graspop staat bekend als een metalfestival maar pleit voor afwisseling in het programma. Zo boekt het festival ook bands die punkrock, hardcore, rock en electronische rock maken. De nadruk ligt uiteraard op de zware gitaren en Graspop weet ieder jaar de crème de la crème uit de rockwereld te boeken.

Met zoveel toffe bands richt Graspop zich enkel en alleen op de muziek. Een randprogramma is er niet op het festival, al zijn er wel een aantal kleine activiteiten te doen op het festival en de camping. Er is een monumentaal reuzenrad en een markt waar festivalgangers hun laatste centen uit kunnen geven aan merchandise. Het festival trekt ieder jaar zo’n 135.000 bezoekers en behoort daarmee tot de grootste festivals van België. Graspop weet deze indrukwekkende hoeveelheid bezoekers echter prima onder te brengen onder de verschillende tenten en podia. De toevoeging van de aan elkaar gelegen hoofdpodia is bijvoorbeeld een meesterlijke zet. Bezoekers hoeven zo min mogelijk van hun favoriete acts te missen en kunnen op hun plek blijven staan om van een volgende band te genieten. De twee podia zien er daarnaast ook nog eens fantastisch uit.

Afgelopen jaar wist Graspop wederom een aantal knallers van bands binnen te halen. Zo speelde de legendarische hardrockband Black Sabbath één van hun laatste shows in Dessel. De Deense rockers van Volbeat en de legendes van Iron Maiden gaven ook acte de présence op het festival. Twisted Sister zorgde voor een afsluiting die het publiek niet snel meer vergeet. Hun nummer ‘We’re Not Gonna Take It’ werd hét anthem van Graspop 2016. De band sloot hun 40-jarige jubileum in stijl af. In het festivalrapport van Graspop 2016 kwam naar voren dat ook de sfeer, het mobiele netwerk en het eten en drinken goed scoorden onder het publiek.

[one_half]

Graspop 2017

Volgende datum: 16 juni 2017 (vr) – 18 juni 2017 (zo)
Locatie: Stenehei, Dessel
Genre(s): metal, punk, rock, hardcore
Website: https://www.graspop.be/
Graspop 2017 Forum: Graspop Forum
Ticketverkoop: nog geen ticketinfo bekend

[/one_half][one_half_last]

Eerdere Graspop headliners

2016: Black Sabbath – Volbeat – Iron Maiden
2015: Kiss – Slipknot – Scorpions
2014: Avenged Sevenfold – Volbeat – Black Sabbath
2013: Twisted Sister – Slipknot – Iron Maiden
2012: Ozzy Osbourne & Friends – Limp Bizkit – Guns N’ Roses
2011: Scorpions – Judas Priest – Slipknot
2010: Aerosmith – Soulfly – Kiss
2009: Motley Crue – Slipknot – Marilyn Manson
2008: Judas Priest – Kiss – Iron Maiden
2007: Aerosmith – Iron Maiden – Ozzy Osbourne

[/one_half_last]

Graspop Programma 2017

[one_third] [/one_third][one_third] [/one_third][one_third_last] [/one_third_last]