This post is also available in: English

Mad Cool 2018

12 – 14 juli 2018
Madrid, Spanje

MELT FESTIVAL TICKETS

Het wordt pas de derde keer Mad Cool, maar direct bij de eerste editie in 2016 werd duidelijk: dit wordt een van de grootste festivals van Europa. Na twee jaar te hebben proef gedraaid, pakt het festival in Madrid in 2018 echt flink uit. De affiche prijkt vol met populaire namen. Denk dan aan headliners als Pearl Jam en Arctic Monkeys, maar net als vorig jaar blinkt het festival pas echt uit met die lijn daaronder: onder andere Kasabian, Tame Impala, Justice, Fleet Foxes, MGMT en Eels geven present in Madrid. Oh, en dat zijn alleen nog de namen van de eerste dag. Het zou ons niet verbazen als Mad Cool er dit jaar vandoor gaat met de Festival Award voor Beste Programma. Had je er bij willen zijn? Jammer dan: het festival is stijf uitverkocht.

Mad Cool Nieuws

Veelgestelde vragen

Hoe bereik ik Mad Cool?
Na veel kritiek op de oude locatie van Mad Cool, verhuist het festival dit jaar naar een nieuwe locatie. Mad Cool 2018 vindt plaats in Valdebebas, in het noordoosten van Madrid. De beste manier om daar te komen is met het openbaar vervoer. Metrolijn 8 verbindt Nuovos Ministerios (waar je met veel verschillende lijnen kunt komen) met het festivalterrein: vanaf halte Feria de Madrid is het nog enkele minuten lopen naar Mad Cool 2018. Het festival gaat tot diep in de nacht door: het openbaar vervoer helaas niet. Het lijkt erop dat het festival zal zorgen voor nachtbussen naar het centrum, maar de details daarover zijn op moment van schrijven nog niet bekend.

Madrid zelf is het beste te bereiken per vliegtuig. Wie enkele maanden van tevoren een vliegticket koopt, zal iets minder dan €200 euro kwijt voor een retourticket. Natuurlijk kun je ook altijd roadtrippen naar de Spaanse hoofdstad. 

Is er een camping?

Nee, Mad Cool heeft geen festivalcamping. Dat is maar beter ook, want ervan uitgaande dat het in Madrid wel een 40 graden kan worden midden juli, is dat toch geen pretje. In plaats daarvan kun je gebruik maken van mooie hotels en fijne Airbnb’s in Madrid. Wakker worden in het centrum van één van de mooiste steden van het continent, overdag sightseeing bedrijven/terrassen onveilig maken/tan lines kweken en ’s nachts uit je dak gaan bij de beste live acts van het moment. Dat is Mad Cool.

Waar kan ik terecht met overige vragen over Mad Cool?

Als je nog andere vragen hebt over Mad Cool Festival, stuur ons dan gerust even een mailtje via dit contactformulier.

Meer info over Mad Cool vind je ook in ons Festivalrapport van Mad Cool 2017.

Mad Cool Aftermovie

Mad Cool Locatie

Mad Cool Adres

Espacio Mad Cool 
Valdebebas-Ifema 
28055 Madrid
Spanje

Vergelijkbare festivals