Pinkpop

Pinkpop Festival

Pinkpop. Het oudste festival van Nederland. Nee wacht, het oudste festival van Europa. Eigenlijk is Pinkpop zelf een headliner van jewelste. Voor het eerst in 1970 georganiseerd door de man die nu nog steeds achter het roer staat. Jawel, Mr. Pinkpop, Jan Smeets zelf. Hoewel op deze website vaak bekritiseerd na bevestigingen, geruchten of ander nieuws omtrent het programma. Toch ook geadoreerd.

De aftrap in 1970, destijds nog in het Burgemeester Damen Sportpark in Geleen, trok al tienduizenden bezoekers. De laatste edities van 2014 en 2015 trokken maar liefst 60.000 bezoekers en verkochten helemaal uit. Niet zo vreemd natuurlijk met de ijzersterke line-ups. Wereldtoppers als The Rolling Stones, Metallica en Robbie Williams sierden de afgelopen jaren de affiche van het festival.

Sinds 1988 vindt Pinkpop plaats op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Pinkpop dankt zijn naam aan het feit dat het eerst altijd werd georganiseerd tijdens Pinksteren. Dit is de laatste jaren wel eens losgelaten om bands te kunnen boeken die door Europa touren wanneer er andere grote festivals plaatsvinden zoals bijvoorbeeld Rock am Ring. Dit is dan ook de reden dat we de geruchten rondom deze festivals op de voet volgen. Vaak vertoont de line-up van de verschillende festivals veel overeenkomsten.

De programmering van de line-up voor Pinkpop wordt sinds 1985 door Mojo gedaan. De grote man achter Mojo is Leon Ramakers, de man die in 2014 hoogstpersoonlijk zorgde voor The Rolling Stones op Pinkpop. De programmeur voor Pinkpop is echter Rob Trommelen. Die deed datzelfde jaar nog een boekje open over hoe het programma voor Pinkpop nu eigenlijk tot stand komt.

Alle nieuws, geruchten en bevestigingen aangaande Pinkpop kun je hier op deze pagina lezen. Check echter ook zeker ons forum voor het laatste nieuws en geruchten.