“Kurt Cobain werkte aan solo-album”

Music Studio General 2012

Kurt Cobain werkte aan solo-album

Dit verklaarde Eric Erlandson gisteren aan de Amerikaanse muziekzender TV-Fuse. Erlandson, voormalig gitarist van Hole, de groep van Cobains weduwe Courtney Love, werd geïnterviewd ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek ‘Letters to Kurt’.

De gitarist aan wie de Nirvana-zanger, die in 1994 op 27jarige leeftijd overleed, enkele nummers had voorgespeeld, beweert dat het solo-album een meesterwerk zou zijn geworden, met als orgelpunt een cover van een ‘bekend nummer’. De tracks zouden in dezelfde lijn liggen als ‘Do Re Mi’, een akoestische demo die reeds te vinden was op ‘With The Lights Out’.

En er is nog meer nieuws over Nirvana. Dave Grohl, frontman van de Foo Fighters, en voormalig drummer van de legendarische grungegroep, heeft in de studio gezeten met Krist Novoselic, ex-bassist van de groep en met Butch Vig, de producer van het album Nevermind. De drie zouden werken aan de soundtrack voor een documentaire over Sound City Studios, waar Nirvana’s bekendste album Nevermind werd opgenomen. De drie werkten eerder al samen aan het laatste Foo Fighters album ‘Wasting Light’.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Dave Grohl sluit deze zomer met Foo Fighters Pukkelpop af en één van de Lowlands dagen in de Alpha.