Twee oude demo’s van Foo Fighters gelekt

Foo Fighters Group Shoot 2011

Er zijn twee demo’s gelekt van de Foo Fighters uit 2002, toen de band door een moeilijke fase ging. De ruwe versies van ‘Have It All’ en ‘Come Back’ werden later bewerkt en maken deel uit van het album ‘One By One’. Drummer Taylor Hawkins noemt de opgedoken songs ‘the million-dollar demos’ vanwege de strubbelingen binnen de band.

De Foo Fighters hadden er bijna een punt achter gezet toen ze aan de opnames van One By One begonnen. Een vermoeiende tournee speelde hen parten en drummer Taylor Hawkins herstelde van een overdosis drugs die hem bijna fataal werd. De groepsessies waren zelfs zo dramatisch dat frontman Dave Grohl besliste om de opnames tijdelijk stop te zetten. De demoversies van ‘Have It All’ en ‘Come Back’ dateren uit die zware periode.

Toch was de release van One By One succesvol voor de Foo Fighters. De band sleepte met de song ‘All My Life’ een Grammy Award in de wacht en een jaar later werd de plaat bekroond als ‘Best Rock Album’. De gelekte demo’s bewijzen overigens de klasse van de rockers. De nummers zijn iets steviger dan de originele songs, maar klinken op het eerste gehoor niet als ruwe demo’s. Beluister hieronder ‘Have It All’ en ‘Come Back’ en oordeel vooral zelf.

Foo Fighters – Come Back (Demo)

Foo Fighters – Have it All (Demo)

Bron: oor.nl