Mysterie rondom Jack White en Radiohead opgelost

Jack White Shoot 2012

This song is for Jack White. We saw him yesterday. A big thank you to him, but we can’t tell you why. You’ll find out.

Dat zei Thom Yorke vlak voor de uitvoering van “Supercollider” tijdens het optreden van Radiohead op Bonnaroo Festival eerder dit jaar. Tot op heden heerste echter grote onduidelijkheid over deze uitspraak. Want waarom was een bedankje op zijn plaats?

Jack White heeft bevestigd dat Radiohead op bezoek is geweest in de studio van Third Man Records, het label van de voormalige White Stripes-frontman. Geruchten hierover deden al een poosje de ronde sinds Radioheads Thom Yorke tijdens een concert geheimzinnig sprak over een ontmoeting met White.

White heeft nu laten weten dat de heren van Radiohead inderdaad zijn langs geweest. Echter kloppen de geruchten dat Radiohead en White samen iets hebben opgenomen niet. ‘Ik weet niet hoeveel ik erover mag vertellen. Ik heb niet samen met Radiohead gespeeld of voor ze geproduceerd, maar ze zijn wel bij Third Man Records binnengelopen en hebben iets opgenomen. Dit is alles wat ik er verder over kan zeggen nu.’ vertelt White aan de Britse radiozender BBC 6 Music.

Vorige maand liet Yorke al doorschemeren dat er iets heeft gespeeld tussen zijn band en White. ‘Dit nummer is voor Jack White. We hebben hem gisteren gezien en zijn hem zeer dankbaar, maar kunnen jullie nog niet vertellen waarom. Later zullen jullie hier achter komen.’ aldus de Radiohead-frontman tijdens een show op het Bonnaroo festival in Tennessee.

Er zijn veel muzikanten die een bezoekje brengen aan Third Man Records. Van White mogen ze dan een of twee nummers opnemen en vervolgens worden deze nummers uitgebracht op vinyl en digitaal via iTunes. Kans bestaat dat dit ook zal gebeuren met het materiaal dat Radiohead heeft opgenomen. Onder andere Beck en Tom Jones gingen de band voor.

Bron: OOR.nl